Gość grzesnal Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam Mam problem z alternatorem (Vectra C 1.9 CDTI 2006r) Oryginalny jest firmy Denso 105A muszę go wymienić i pytanie Czy mogę założyć jakiś inny ? Tzn. czytałem trochę na forum i niektórzy piszą że jest za słaby i można założyć 120-130 amper. Czy to prawda? Nic się nie podzieje z instalacją i elektryką ? Natomiast patrzę na Allegro i do mojego modelu jedni piszą że podchodzi 105A a inni mają 130A też do tego modelu co jest prawdą i komu wierzyć no i czy zamienniki są tak samo wytrzymałe jak oryginał a może lepszy po regeneracji? Mam namiar na nowy za 360 zł ma szanse przetrwania? Wiem że tych pytań trochę za dużo ale proszę o porady bo ludzie żeby sprzedać to różne bzdury mówią a ja w tym temacie "zielony jestem". Za wszystkie info z góry dzięki. Pozdrawiam Grzegorz.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/41266-jaki-alternator/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 czy zamienniki są tak samo wytrzymałe jak oryginał Witam. Jedno wiem na pewno - zamienniki do opli to wyjątkowa tandeta ( z niewielkimi wyjątkami , ale to trzeba przeryć cały net i samemu ryzykować ). Z regeneracją też różnie bywa i przed wybraniem sprzedawcy ( naprawy) , też jest sporo grzebania. A dlaczego chcesz go wymieniać? Jak padł regulator napięcia , to elektryk Ci to zrobi. Ps. Zaplątałem sie na Vectra Klub Polska i tam w poradach ogólnych jest rubryka zamienniki . Tam są podane tańsze części z innych marek , które pasują do opli - może ktoś ten problem poruszył . Dodam tylko , że ja mam cewkę sagem ( od jakiegoś francuza) , a nie GM . , a do nowych cors można kupić części fiata ( i ludziska narzekają na globalizację )   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/41266-jaki-alternator/#findComment-382485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi