Skocz do zawartości

problem ze spojlerem przednim

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

witam, wczoraj zachaczylem przednim zderzakiem o kraweznik i odlecial mi kawałek spojlera... została mi ta górna cześc, a ta dokładka mi odpadła i rozwalila sie na dodatek na 2 czesci... i teraz nie wiem co zrobic... wiem ze ten spojler byl przyklejony do zderzaka jakims czarnym klejem? wiecie moze co to za klej??

I nastepna sprawa... jak spowrotem to załozyc? czy najpierw przykleic 1 czesć, pozniej 2 i wtedy wziasc szpachle i zakleic miejsce pekniecia gdzie odłaczył ten spojler od reszty... i czy szpachla tez zakleic miejsce pekniecia tego oderwanego spojlera...? on pekl na samym srodku...

Poradzcie czym to skleic czym szpachlowac? bo moze zle mysle chcac wziasc szpachle... napiszcie prosze co o tym myślicie i powiedzcie czym najlepiej spowrotem przyłaczyc ten spojler do reszty? napiszcie nazwy klejów ( w miare tanich :wesoly: ), dzieki i czekam na odpowiedzi

https://forum.opel24.com/topic/4176-problem-ze-spojlerem-przednim/

Gość Anonymous

jak chcesz to kleić to kup żywicę i włókno szklane i tym klej :wesoly: a potem dopiero możesz szpachlą zaszpachlować :roll:

jak skleisz na żywicę to będzie trzymać jak głupie ???

https://forum.opel24.com/topic/4176-problem-ze-spojlerem-przednim/#findComment-320559

Gość Anonymous

no wiec tak - juz wiem czym przykleic spojler do zderzaka, ponoc dobre sa kleje do szyb i one niby nadaja sie do wlasnie przyklejania takich rzeczy i nast. sprawa... Joszi, bo nie wiem czy mnie rozumiesz... jak ja przykleje to na stare miejsce gdzie bylo to zostanie mi szczelina prawie zadna i nie wiem czy jest sens nakladac tam włokno... jak juz zakleje to pozadnie to i tak bedzie trzymac a na łaczeniu z tym wyższym spojlerem ktory jeszcze został zawale tylko sama szpachle, jedyne miejsce gdzie wydaje mi sie gdzie mozna dac włokno to jest łaczenie tego złamanego spojlera, czyli sam srodek... jak mowie zle to mnie poprawcie

https://forum.opel24.com/topic/4176-problem-ze-spojlerem-przednim/#findComment-320556