Skocz do zawartości

Problem z pompą wtryskową - nie podaje paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Jestem tutaj nowy.

Nie mam informacji o samochodzie (tzn. nie wiem ile ma koni - wiem, że to astra 1.7 DTI Isuzu).

Kupiłem astre II - jeździła cacy.

Po kilku dniach od zakupu zauważyłem, że cieknie ropa. Od razu pojechaliśmy na kanał - tam okazało się, że to z pompy wtryskowej. Przy okazji wymieniłem rozrząd a pompę uszczelniłem (spod śruby takiej dużej - nie wiem dokładnie co to, mechanik zauważył uszkodzony gwint. Uszczelnił go taśmą). Po założeniu pompy i rozrządu samochód nie chce odpalić. Nie podaje w ogóle paliwa - węże z dopływem do silnika suche - tak jakby nie mogła się odpowietrzyć.

Jak ją odpowietrzyć, lub co może być nie tak?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/41818-problem-z-pomp%C4%85-wtryskow%C4%85-nie-podaje-paliwa/

Gość 4ozonja

Siemka.

Jestem tutaj nowy.

Nie mam informacji o samochodzie (tzn. nie wiem ile ma koni - wiem, że to astra 1.7 DTI Isuzu).

Kupiłem astre II - jeździła cacy.

Po kilku dniach od zakupu zauważyłem, że cieknie ropa. Od razu pojechaliśmy na kanał - tam okazało się, że to z pompy wtryskowej. Przy okazji wymieniłem rozrząd a pompę uszczelniłem (spod śruby takiej dużej - nie wiem dokładnie co to, mechanik zauważył uszkodzony gwint. Uszczelnił go taśmą). Po założeniu pompy i rozrządu samochód nie chce odpalić. Nie podaje w ogóle paliwa - węże z dopływem do silnika suche - tak jakby nie mogła się odpowietrzyć.

Jak ją odpowietrzyć, lub co może być nie tak?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

przy pompie pewnie ktoś coś namieszał wczesniej skoro gwint był zły- mogło to być z zaworku-teraz to albo moze powietrze albo może zalało któryś ze sterownikow-jak coś to służe częsciami

https://forum.opel24.com/topic/41818-problem-z-pomp%C4%85-wtryskow%C4%85-nie-podaje-paliwa/#findComment-385882