Skocz do zawartości

Opel Corsa B 1.2 16V nieprawidłowe wskazywanie poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem mój polega na tym że źle wskazuje mi stan paliwa + - 20L oszukuje wiem ze powodem tego jest zużyty czujnik poziomu paliwa z pływakiem a dokładnie ta ceramiczna płytka ze skalą na której pracuje pływak wytarły się styki.

języczek stykowy też jest wytarty prawie do zera może jakiś pomysł gdzie taki można dostać ?

Proszę forumowiczów o namiary na taką płytkę gdzie można coś takiego dostać i sobie wlutować pytałam w sklepie to powiedzieli ze jedyna możliwość to zapłacić 300zł za regeneracje

może miał ktoś już z tym do czynienia i cos mądrego doradzi

to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość

i czy takie falowanie wskaźnika poziomu paliwa jest spowodowane tylko wytartymi stykami czy może czymś jeszcze ?

http://obrazki.elektroda.pl/5991465500_1305200829.jpg

post-19507-0-10580500-1305222959_thumb.jpg

https://forum.opel24.com/topic/41825-opel-corsa-b-12-16v-nieprawid%C5%82owe-wskazywanie-poziomu-paliwa/

w 5 okolicznych szrotach nie maja a jak w końcu znalazła się to bardziej zużyta za 60zł.

Podobno jest przejechane 135tys ile w tym prawdy nie wiem

może to miało wpływ na zużycie że pompa paliwa nie była dobrze włożona i

latała sobie w zbiorniku wydaje mi się ze od szybkiej jazdy po dziurach

wyskoczyła z swojego miejsca

Gość grzesiek1

Hmm, pompa jest mocowana w koszu, do kosza jest mocowany pływak, jak urwało ci sie razem z koszem, to fakt, pływak mógl sie powyginać i zetrzeć styki.

Właśnie mnie to dziwi ze ten kosz trzymał się tylko na wężach i ze jego mocowanie te zatrzaski są tak słabe ze wyskoczyły

sam pływak ten plastik który pływa po powierzchni był trochę po kiereszowany

Najbardziej mnie interesuje gdzie taką ceramiczną płytkę dostać i te języczki stykowe bo jakoś nie mogę uwierzyć że nie można tego dostać jak astra,omega ma najprawdopodobniej taki sam

wiec się zastanów :)

mam dość po kilku godzinach poszukiwania tej nieszczęsnej płytki rezystancyjnej bardzo mnie to dziwi ze tak ciężko ja znaleźć nawet corsa c ma taką omega,calibra,vectra,astra też

pozdrawiam