Gość pawelchodorski Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam!!! Mam następujący problem, byłem u szpeca od klimy w sumie już trzy razy, napełnienie jeden dzień i układ pusty. Ostatnim razem wymienił oring przy przewodzie sprężarki napełnił układ i poinformował mnie że jeżeli teraz zejdzie czynnik to będzie wina sprężarki która rozszczelnia się w trakcie pracy. Przed napełnieniem sprawdzał układ azotem i nic. Pojeździłem jeden dzień i to samo. Poinformował mnie że najbliższy serwis jest w Łodzi.Dzisiaj byłem u innego mechanika który stwierdził na logikę jak puszcza sprężarka to powinno być również widać na kontrascie. Nie wiem co robić czy wymienić sprężarkę, czy zrobić jeszcze jedną próbę szczelności u tego drugiego ( polecony jako dokłady ), ten pierwszy robił wszystko żeby mnie zniechęcić, gadki typu: "włożysz ze 2 tys i może nie działać".   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/41961-spr%C4%99%C5%BCarka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi