Gość michal20 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam Zaczynam temat ponownie ponieważ ostatnio nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Mam problem w mojej Vectrze B 2001 2.2DTI problem z hamulcami dokładniej mówiąc z ABS. Problem jest tego typu że kiedy kontrolka ABS się zapali blokuje mi się pedał hamulca i nie mam hebli tylko z przodu ale gdy ABS normalnie działa czyli kontrolka nie jest zapalona wszystko jest ok. Tylko że teraz świeci się ona cały czas i musiałem odłączyć kostkę od sterownika pompy i jeżdżę już tak dobry kawałek czasu jest ok ale nie widzę w ten sposób prędkości. Byłem na komputerze i komputer pokazał błędne wartości elektrozaworów - prościej mówiąc jedne koło pokazywało normalną prędkość jazdy a drugie 150 km/h. Dzwoniłem również do Pana który wcześniej naprawiał sam sterownik pompy ABS i powiedział mi że to nie jest wina sterownika a nawet na 100% nie jest to jego wina. Kazała mi poczyścić i posprawdzać wszystkie przewody a także poczyścić koronki na kołach. Zrobię to w najbliższym czasie ale mam pytanie czy ktoś miał podobny przypadek??? Może gdzieś już ktoś o tym czytał itp??? Szukałem na forum i nic nie znalazłem... A nie ukrywam że ręce mi opadają...dodam jeszcze że tan pedał nie jest ciągle zablokowany tylko wtedy kiedy włączy się kontrolka ABS i nie zawsze się wtedy blokuje nie wiem od czego jest to uzależnione. Po prostu nie wiem w którym momencie mogę się tego spodziewać. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/41984-problem-z-hamulcami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikruss Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 na poczatek wymienić wadliwy czujnik wiadomo, używany groszowe sprawy Ale ja bym się prędzej spodziewał padniętego sterownika pompy...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/41984-problem-z-hamulcami/#findComment-389801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi