Skocz do zawartości

Maty wygłuszające drzwi, wygłuszanie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość themarvin

Witam,

założyłem ten temat, bo zamierzam wygłuszyć drzwi. Czytam i czytam i w internecie - jak to w internecie - opinie różne. Nie chcę pchać 1000pln w same maty wygłuszające, chcę to zrobić tanio i dobrze. Przez "dobrze" rozumiem, żeby mi się nie pokruszyły, ani nie poodklejały po zimie, czy lecie.

Wiem, ze temat był wałkowany kilkukrotnie, ale w większości z nich użytkownicy już nie istnieją i nie mogę ich zapytać, jak sprawują się maty po roku czy dwóch, wysyłanie PW do osób które znalazłem w innych wątkach też chyba mija się z celem, bo po mnie na 100% przyjdzie inny user z takim samym problemem. Dlatego więc proszę o nie usuwanie tego wątku, a użytkowników którzy mają już maty założone od więcej niż roku proszę o opinię, krótko:

1. POLECAM ODRADZAM
  2. JAKA FIRMA,
  3. RODZAJ MATY,
  4. ILE KOSZTOWAŁA,
  5. CZY SPEŁNIŁA ZADANIE WYGŁUSZENIA,
  6. CZY SIĘ ODKLEJA/KRUSZY
  7. WŁASNE UWAGI(pokrótce)

Podkreślam raz jeszcze, chodzi o krótką opinię użytkownika, bez gadania "słyszałem, ze..."

będę wdzięczny za każdy wpis, a pewnie w przyszłości nie tylko ja...

/oczywiście dla każdej opinii należy się "plusik" :)

https://forum.opel24.com/topic/42287-maty-wyg%C5%82uszaj%C4%85ce-drzwi-wyg%C5%82uszanie-drzwi/

Gość djmatti91

U siebie wygłuszyłem taśmą dekarską: KOSZT: 50zł 2 pary drzwi i jeszcze zostało, spełnia to swoje zadanie a po roku nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych w postaci odklajania etc. A ostrzegano mnie ze na ciemnym aucie moze sie odkleiac - jak narazie wszystko na swoim miejscu

https://forum.opel24.com/topic/42287-maty-wyg%C5%82uszaj%C4%85ce-drzwi-wyg%C5%82uszanie-drzwi/#findComment-388478

Również oklejałem taśmą dekarską, przed klejeniem odtłuściłem drzwi wewnątrz aby nie kleić na kurz i brud.

Jak na razie trzyma się dobrze, ceny i firmy już nie pamiętam.

Dodam tylko że według mnie taśma z rolki jest wygodniejsza do oklejania od mat.

https://forum.opel24.com/topic/42287-maty-wyg%C5%82uszaj%C4%85ce-drzwi-wyg%C5%82uszanie-drzwi/#findComment-388571