Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bboymietek

Witam wszystkich. Temat ten jest na internecie ale nigdzie nie znalazlem jasnej odpowiedzi ktora by pomogla mi w rozwiazaniu problemu. Zaczne od poczatku :

Mam opla astre g rok 2002. Mam klucz z pilotem do centralnego zamka. Pilot zawsze dzialal, ale pewnego dnia po kliknieciu nie bylo reakcji. Myslalem wiec ze to wina baterii. Rozebralem wiec pilota i wymienilem baterie. Ale niestety wciaz centralny zamek nie reagowal na pilota i tak do dzis juz. Teraz napisze co sprawdzalem i robilem:

- centralny zamek dziala z kluczyka,

- w pilocie nie ma zimnych lutów jest wymieniona bateria wszystko w pilocie posprawdzalem wyglada na ok,

- znam procedure synchronizacji i ja probowalem robic tzn wsiadam przekrecam zaplon i klikam jeden z przyciskow, probowalem tez dwa na raz, na zmiane róznie ale zaden sposob nie dzialal bylo zero reakcji,

- podlaczylem astre do opcom i sprawdzilem pilot wykryty jest jest dzialajacy tzn astra wykrywa naciskanie przyciskow,

-natomiast wystepuje w zaklace centralny zamek w kodzie błedów:

BŁĄD 23 czyli pilot 3 nie jest zsynchronizowany,

No i wlasnie powiedzcie mi czy ktos wie jak to zsynchronizowac ja juz probowalem to robic tak jak w instrukcji opla pisze i dalej nic czy ktos wie czy jest jakis inny powod. Prosze o pomoc bo nie wiem juz co robic

https://forum.opel24.com/topic/42294-problem-z-synchronizacj%C4%85-centralnego-zamka/

bo to sie synchronizuje opcomem

a nie wciska przyciski na zaplonie

opisywano to juz na forum wiec cienko szukasz

masz inne piloty ??

usunac stare z listy na opcom i zapisac od nowa

https://forum.opel24.com/topic/42294-problem-z-synchronizacj%C4%85-centralnego-zamka/#findComment-388613

Gość bboymietek

bo to sie synchronizuje opcomem

a nie wciska przyciski na zaplonie

opisywano to juz na forum wiec cienko szukasz

masz inne piloty ??

usunac stare z listy na opcom i zapisac od nowa

niestety nie mam innego pilota wlasnie zeby sprawdzic prosze cie podaj link do tego co mowisz a i taka rzecz w opcomie mialem widzialem to na zakladce programowanie ale obojetnie czy dam usun piloty czy zaprogramuj piloty pisze ze nie mozna tego zrobic i ponizej jest napis : patrz instrukcje serwisowe ! to tak wyglada w opcom prosze cie poradz co moge z tym zrobic

https://forum.opel24.com/topic/42294-problem-z-synchronizacj%C4%85-centralnego-zamka/#findComment-388624