Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

dziś, przez własną nieostrożność uszkodziłem przewod przelewowy (pęknięcie jest tuż przy pierścieniu zakładanym na wtrysk), czy można to jakoś naprawić?

zakleić (klejem lub sylikonem - duże tam jest ciśnienie?), lub np zlutować? Z jakiego to jest materiału zrobione?

Silnik 1.7 TDS (ISUZU 82KM) - Astra F 1997r.

Samochód jest na codzień użytkowany jako jedyny środek dojazdu do pracy - tak więc auto jest mi/żonie niezbędne i chciałbym to jak najszybciej naprawić.

Chętnie kupie używane - nie uszkodzone przewody -PILNE.

Z góry dziękuje za szybką pomoc

Gość Krzysiek22

oja...idź do obojętnie jakiego sklepu z częściami samochodowymi i tam sobie kupisz. Ja jak kupowałem to na metry sprzedawali i chyba zapłaciłem z 6 zł, ale to było z 2 lata temu. Niczym nie zaklejaj itp bo jak Ci pęknie to będziesz miał cały silnik zalany ropą, i tylko paliwo stracisz. Kup jeszcze taką małą zaślepke którą zakłada się na ostatni wtrysk bo ona lupi pękać raz na rok:) przynajmniej ja tak mam:P

No sam przewód mogę kupić na miejscu i u mnie jest po 12zł, tylko problem w tym że przewód mi nic nie daje, bo ja mam pęknięty przewód tyż przy wtryskiwaczu, czyli mi jest potrzebna albo końcówka powrotu na wtryskiwacz lub cały oryginalny przewód.

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/87/06/90/1687069059

http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/16/77/42/45/1677424543_1

Mam dodatkowe pytanie, od czego ten przewód będzie pasował?

Ja miałem 1.7 TDS czyli będzie pasował od 1.7 TD isuzu i od 1.7 D isuzu , a czy będzie także pasował od 1.5 TD isuzu montowanego w Corsach B ? Oraz czy 1.7 TD z Vectry B to to samo co w Vectrach A/Astrach F?