Gość Ozz Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Wytłumiłem drzwi taśmą soudal'a, założyłem zestaw hertz hsk 165 na mdf-ach, 2 tweetery, 2 woofery i 2 zwrotnice. Prawa strona gra pięknie, ale...problem tkwi w tym, że lewy tweeter gra wyraźnie słabiej i cała scena leży. Po odłączeniu tweeterów i zajęciu miejsca pośrodku pojazdu nie zauważyłem dominacji któregoś woofera (zabawa balansem też była, być może różnica jest bardzo nieznaczna?). Zamieniłem zwrotnice-to samo, zamieniłem tweetery i znów to samo, prawy dominuje, lewy słychać bardzo słabo. Już myślałem, że grubość przewodów jest kluczowa, z lewej mam całe drzwi na 2,5mm, natomiast w prawych sygnał do zwrotnicy idzie 2,5mm-wym, a od zwrotnicy do głośników 1,5milimetrowym. Musiałem dokupić gdyż zabrakło, a nie mieli 2,5mm. Na seryjnym sprzęcie było ok-pośrodku auta idealne stereo. Jakie Wam nasuwają się wnioski? Okablowanie do poprawki, chyba tylko to zostało? Styki? Styki z sygnałem do zwrotki obciąłem i zarobiłem nowe, przewód do tweetera założyłem nowy, połączenie z kablami seryjnymi lutowane i sprawdzone (w koszulkach termokurczliwych), plusy z minusami też zamieniałem. Już mi brakuje pomysłów. Proszę o pomoc! Sprostowanie. Przypomniałem sobie, że jakieś pół roku temu w zestawie fabrycznym, ku mojemu zaskoczeniu, włączył się tweeter. Działał zawsze, ale wtedy stał się dużo wyraźniejszy i przejrzysty. Potrwało to chwilę. Co do aktualnego zestawu, woofer chodzi chyba również słabiej. Sprawdziłem iso, wtyczkę w drzwiach, zlałem kontakt sprayem i przedmuchałem, ruszałem, pukałem, szarpałem. Nic! Puszczę nowe kable. Post do usunięcia, nic nowego się nie wymyśli. Edytowane 19 Lipca 2011 przez ozon81   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/43916-zestaw-hertz-hsk-1-tweeter-gra-wyra%C5%BAnie-ciszej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozz Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Po założeniu zupełnie nowych przewodów (od iso po głośniki) problem został rozwiązany.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/43916-zestaw-hertz-hsk-1-tweeter-gra-wyra%C5%BAnie-ciszej/#findComment-399204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi