Gość stasiu2323 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam. Samochód jak w tytule, bardzo dymi. Ciśnienie doładowania, ciśnienie common rail prawidłowe (sprawdzone op-com'em), EGR sprawny. Jeden z wtryskiwaczy podaje na przelew około 100ml na minute, pozostałe bardzo nieznaczną ilość. Po odłączeniu przewodów elektrycznych od wtryskiwaczy i zakręceniu przez 5 sekund rozrusznikiem ten sam wtryskiwacz przepuszcza znaczną ilość paliwa na przelew. Wydaje mi się że jest uszkodzony zawór sterujący. Wtryskiwacza bosch numer 0445110175. Gdzie można dostać części do tego wtryskiwacza? Wiem że są firmy które zajmują się regeneracją w.w. wtryskiwaczy. Czy ktoś może udzielić mi wskazówek jak przeprowadzić prawidłowy demontaż/montaż wtryskiwacza? Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44138-opel-astra-h-2004-17cdti-uszkodzony-wtryskiwacz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi