Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie przed odpaleniem auta nie gasnie auto z kluczykiem i po odczytaniu błędów pokazał się błąd p0704 wyłącznik sprzęgła zakłucenia .Problem w tym że w mojej merivie nie występuje ten wyłącznik. Gdzie i co szukać. Po skasowaniu błąd powraca.

https://forum.opel24.com/topic/44212-b%C5%82%C4%85d-p0704-wy%C5%82%C4%85cznik-sprz%C4%99g%C5%82a-zak%C5%82ucenia/

piszesz ze nie wystepuje

a pozniej pytasz gdzie go szukac

to sie moze zdecyduj

szukaj przy pedale sprzegla

na bank jest tylko wyzej pod deska

piszesz ze nie wystepuje

a pozniej pytasz gdzie go szukac

to sie moze zdecyduj

szukaj przy pedale sprzegla

na bank jest tylko wyzej pod deska

Jestem zdecydowany tego wyłącznika u mnie nie ma a pytając co i gdzie szukać pytam od czego to może być skoro wyłącznika brak jest od stopu a w miejscu na wyłącznik od sprzęgła jest pusty otwór technologiczny na wyłącznik. Kontrolka gaśnie po odpaleniu auta i nie ma innych oznak prócz kontrolki która nie gaśnie po przekręceniu kluczyka. Auto jeździ elegancko. Więc skoro nie mam wyłącznika to co może generować ten błąd.

• 1 rok później...

Witam

Znajomy spawdził i wyszło że jest uruchomiony tempomat który napewno był nieaktywny kiedyś przejazdem byłem u znajomego w serwisie który zaproponawał mi wgranie najnowaszego programu do merivy. Niestety w trakcie jego powiedzmy zabawy tech przestał działać i nie wgrał nowego oprogramowania. Po dojechaniu do domu a było od niego kilkaset km rano auto z kluczem nie zgasło jeździłem tak bo nie było odpowiedzi. Zadzwoniłem więc do znajomego z serwisu i powiedział że mógł omyłkowo aktywować tempomat a że wyłącznika sprzegła nie ma to jest problem. Zakupiłem opcoma i moje pytanie na forum vectry znalazłem aktywacje tempomatu w Silniku Cim i Zestaw wskaźników. W merivie nie ma Cim czy wyłączenie w Silniku i Zestwie wskaźników w merivie wystarczy i czy wyłączenie nie spowoduje jakiś nie odwracalnych szkód.

Witam

tempomat uruchomiony w sterowniku silnika generował ten błąd po zaprogramowaniu błąd nie powraca. Taka głupota zrobiła tyle zamieszania.