Gość szympson Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem Astry G z 2001r. silnik 1.6 16V 101 KM Autem tym jeżdżę od 2005r. i w ubiegłym roku zacząłem mieć problemy dotyczące gaśnięcia silnika przy hamowaniu i zapalają się wszystkie kontrolki, wówczas komputer wypluł błąd katalizatora. Pojechałem do mechanika który stwierdził że nie możliwe aby katalizator był uszkodzony w aucie przy przebiegu 90tys. więc wyczyścił przepustnice oraz EGR. Po kilku dniach sytuacja znów zaczęła mieć miejsce i znów ten sam błąd. Tym razem inny już mechanik wymienił mi katalizator na nowy i faktycznie miałem spokój - na rok. Od kilku dni dziej się to samo, czyli gdy "gwałtownie" hamuje np z 80km/h przed światłami do Zera wtedy auto gaśnie, bez względu czy na biegu, luzie, czy sprzęgle. Ostatnio zauważyłem (dwa razy) także że jadąc ok 80-90 km/h mając około 2,5-2,8 tys obrotów auto lekko szarpie jak gdyby się dusiło. Proszę o jeśli to możliwe nakreślenie co to może się dziać zanim wybiorę się do mechanika. Ps. Jeśli ktoś zna to proszę o namiary do Mechanika który może mi to naprawić. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44231-astra-g-ga%C5%9Bnie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi