Gość FryzMar87 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 witam Potrzebuje porady w kwestii rozbudowy audio w Astrze G HB, sprzet kupiony i problemy z montażem a mianowicie: -Kabel do zasilenia wzmacniacza (HERTZ H535 5-cio kanalowy) planuje przeciągnąć przez dziure od linki do otwierania maski, wraz z kablem RCA z radia mysle pociągnąć lewym progiem(wewnątrz auta którędy poprowadzone są kable do seryjnych glośnikow)do bagażnika nigdy czegos takiego nie robilem, czy uda mi sie to zrobić bez zbednego demontazu foteli jakiś tapicerek?? co radzicie?? - Kable z radia(sony GT929u)od pozostalych czterech glośników do wzmacniacza w bagażniku w prawym progu?? - Teraz najważniejsze Kable od wzmacniacza do glosnikow w dzwiach z powrotem przez prawy i lewy próg w aucie - jakij grubości kable zastosowac, do przodu mam Hertz esk 165, z tylu tez hertz tylko mniejsze czy te wszystkie kable sie tam zmieszczą wogóle?? proszę o pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44270-instalacja-car-audio-astra-g-kilka-nurtuj%C4%85cych-pyta%C5%84/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyrax84pl Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 FryzMar87, ja w swojej F-ce mam kable zasilające (+ oraz -) poprowadzone lewą stroną, w moim przypadku wiązało się to z podcięciem od środka plastiku osłaniającego słupek środkowy (inaczej by odstawał). Co do kabli głośnikowych to ja mam poprowadzone prawą stroną właśnie razem z kablem RCA Przy wzmacniaczu Magnat RX-44 i głośnikach Infinity 6520SCS użyłem przewodów OFC o przekroju 1,5mm2 i nie wydaje mi się, żeby był sens zakładania większego przekroju. Przy montażu wystarczy demontaż plastikowych osłon progów, ułatwia to ułożenie przewodów i ich skuteczne zamontowanie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44270-instalacja-car-audio-astra-g-kilka-nurtuj%C4%85cych-pyta%C5%84/#findComment-398880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi