Gość Bartek666 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam. Z gory zaznacze ze uzywalem szukajki i nie znalazlem takiego przypadku jak u mnie wiec pisze nowy post i mam nadzieje ze mi pomozecie bo ja juz jestem bezsilny i mam ochote spalic ten samochod. Sytuacja jest taka: 2 miesiace temu to sie zaczelo... jak bylo cieplo na dworze i samochod rozgrzany zostawilem od pol godziny do calkowitego ostygniecia bardzo dlugo musial krecic zeby odpalic. Pozniej zauwazylem ze jak nawet jest chlodniej na dworze to i tak dopuki nie przestygnie ma problem z odpalaniem. Czasami jak byly upaly +30 to jak odpalil to zgasl i znowu musialem odpalac dlugo i gdy odpalil bylo ok. Dzieje sie tak do dnia dzisiejszego. Podkreslam ze jak jezdzi to jest wszystko ok. Nie traci mocy nie gasnie, nie faluja obroty. i teraz caly widz: Bylem u pierwszego mechanika.... Kazal naprawic sterownik pompy paliwa... skasowal 150zl DALEJ NIE DZIALA Bylem u drugiego mechanika.... Podpiol pod kompa stwierdzil ze wykazalo mu ze mam spalone swiece i powiedzial ze pompa sie poci ale nie na tyle zeby mial problem z odpalaniem i generalnie nie wie co jest zle... chcial 50zl ale go wysmialem i pojechalem Bylem u trzeciego mechanika... Rozlozyl rece i powiedzial " no.... kurde nie wiem!" Bylem u czwartego mechanika... Pomacal, pomacal i rece rozlozyl po czym stwierdzil ze on jednak sie tylko bezyna zajmuje a to z ciekawosci zerknol Bylem u piatego mechanika... Podpiol pod kompa... zmienil soft sterownika swiec i stwierdzil ze to bylo wina... skasowal 70zl i DALEJ NIE DZIALA. Dodam ze specjalizuja sie tylko Oplem Wrocilem do nich na nastepny dzien i powiedzial ze komputer nie wykrywa im bledow i podejrzewa ze komputer jest zepsuty i swiece tez sa dobre. Powiedzial zebym we wtorek przyjechal to zaloza mi UWAGA... EMULATOR SWIEC ZAROWYCH kazal mi jeszcze sprawdzic zebym przed odpaleniem odlaczyl czujnik temperatury w silniku... zrobilem tak i od strzala odpalil co dla niego potwierdzilo ze emulator trzeba podlaczyc. Chce za to 300zl ale obawiam sie tego wiec.... Pojechalem do szostego ktory powiedzial ze wina jest po stronie uszczelki pod głowica ze nie ma kompresji jak jest cieply to go dusi. Takze ja juz zglupialem... nie wiem juz nic... tak mam zamieszane w glowie ze licze na wasza pomoc. Doradzcie cos bo juz bez silny jestem Dzieki z gory i pozdrawiam:)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44340-astra-g-17-dti-isuzu-dziwny-problem-z-odpalaniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał_79 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 (edytowane) Jeśli po odłączeniu od czujnika temp.silnika odpala od razu to może ten czujnik jest uszkodzony. Nie znam sie na dizelkach ale do tej pory miałem vectre b w benzynie i tam wlasnie awaria tego czujnika sprawiala że auto nie chcialo odpalac. Koszt czujnika 20zł. Edytowane 30 Lipca 2011 przez Rafał_79   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44340-astra-g-17-dti-isuzu-dziwny-problem-z-odpalaniem/#findComment-399246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek666 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jeśli po odłączeniu od czujnika temp.silnika odpala od razu to może ten czujnik jest uszkodzony. Nie znam sie na dizelkach ale do tej pory miałem vectre b w benzynie i tam wlasnie awaria tego czujnika sprawiala że auto nie chcialo odpalac. Koszt czujnika 20zł. o to sie pytalem to powiedzieli Ci od emulatora ze na kompie podawalo im poprawne wartosci. Dzieki za zainteresowanie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44340-astra-g-17-dti-isuzu-dziwny-problem-z-odpalaniem/#findComment-399251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek666 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 nikt wiecej sie nie wypowie co moze byc przyczyna??   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44340-astra-g-17-dti-isuzu-dziwny-problem-z-odpalaniem/#findComment-399361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek22 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Mojej siostry chlopak miał ostatnio podobny problem w citroenie xara picaso, wymienił wtryskiwacze, pompe paliwa i? nic:p dalej to samo. Chcąc pomóc pewnego dnia przeczytałem w jakiejs tam gazecie o podobnym problemie. Było tan napisane że winą na 99% może być zawór wysokiego ciśnienia, bądź też czujnik wysokiego ciśnienia. Powiedziałem mu to, pojechał do mechanika, no i okazało sie że zepsuty był zawór wytsokiego ciśnienia, od temtej pory autko odpala bez żadnego problemu na zimnym jak i ciepłym silniku:) Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44340-astra-g-17-dti-isuzu-dziwny-problem-z-odpalaniem/#findComment-399379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek666 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Mojej siostry chlopak miał ostatnio podobny problem w citroenie xara picaso, wymienił wtryskiwacze, pompe paliwa i? nic:p dalej to samo. Chcąc pomóc pewnego dnia przeczytałem w jakiejs tam gazecie o podobnym problemie. Było tan napisane że winą na 99% może być zawór wysokiego ciśnienia, bądź też czujnik wysokiego ciśnienia. Powiedziałem mu to, pojechał do mechanika, no i okazało sie że zepsuty był zawór wytsokiego ciśnienia, od temtej pory autko odpala bez żadnego problemu na zimnym jak i ciepłym silniku:) Pozdrawiam wydaje mi sie ze to chyba bedzie uszczelka pod glowica... auto juz calkowicie nie odpala: to bylo w zbiorniku plynu chlodniczego   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/44340-astra-g-17-dti-isuzu-dziwny-problem-z-odpalaniem/#findComment-399543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi