Skocz do zawartości

Gaśnie data w TIDZIE po włączeniu świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

juz prubowalem jedyny blad jaki mi pokazuje to blad 171 ale to dlatego ze jeszcze nie zaopatrzylem sie w szujnik temperatury i jest nie podpiety a pozatym to nie pokazuje mi zadnych bledow

i tak sie zastanawiam czy jakbym zdobyl gdzies i podpial regulacje podswietlenia czy to zalatwiloby mi sprawe i mialbym po problemie bo wyglad na to ze jak wlacze swiatla to podswietlenie jest na minimum i tid dziala ale bez podswietlenia bo po wylaczeniu swiatel jest wszystko wporzadku

juz sam niewiem coby tu jeszcze wymyslic przekopuje neta i niemoge znalesc rozwiazania

aha i gasnie caly tid a nie data

caly problem mozna tu zobaczyc to rozwieje wszystkie niedomowienia

http://pl.youtube.com/watch?v=pw88J1hg-iM

Pozdrawiam

[ Dodano: Sro Mar 19, 2008 11:32 ]

tak sobie sledze to forum i sie zastanawiam czy wogule ktos sie interesuje tymi tematami jakie sie pisze bo mnustwo ludzi patrzy na posty czyta je ale nikt nie kwapi sie do jakiejs porady czy pomocy z tego co widze to raptem moze 3 albo 4 osoby cos prubuja pomoc ale nikt wiecej i chyba sie nie doczekam jakiegos rozwiazania mojego problemu albo chociaz pomyslu

ale coz dzieki wszystkim za checi pozdrawiam http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/sad.gif:(http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/sad.gif:(

• 2 miesiące temu...
Gość Anonymous

Mam to samo w Astrze F. Po zapaleniu świateł gaśnie wyświetlacz. Ale chodzi, bo jak słońce pada pod odpowiednim kątem to widać. Po dociśnięciu palcem ekranu wyświetlacza często zaczyna działać (słychać przy tym takie lekkie tyknięcie, jak na przykład trzaskanie nagrzanego słońcem plastiku. Na mój chłopski rozum to coś tam po prostu nie styka, ale jak to naprawic nie wiem. Zaćzeło mi to nawalać zimą, a zwykle po nagrzaniu się auta zaczynało działać. Teraz działa lub nie działa niezależnie od temp. Jak mnie mocno wkurzy to pewnie wymienię cały wyświetlacz

Gość Anonymous

przelutuj zimne luty u mnie to pomoglo i do dzisiaj mam spokoj aha i sprawdz podpiecie ja musialem jeden z kabli odciac (tylko niepamietam ktory ) ale gdzies tu na forum znalazlem ktory to kabel i chodzi bezproblemowo :)

:mrgreen:

• 4 tygodnie później...
Gość Anonymous

przelutuj zimne luty u mnie to pomoglo i do dzisiaj mam spokoj aha i sprawdz podpiecie ja musialem jeden z kabli odciac (tylko niepamietam ktory ) ale gdzies tu na forum znalazlem ktory to kabel i chodzi bezproblemowo :)

???

u mnie pomoglo odpiecie kabla z pinu numer 6 kolor szaro-zielony i dziala bez zarzutu

• 2 miesiące temu...

Witam

Jestem nowy na forum. Właśnie dzisiaj kupiłem Opla Astre 1,6 16V z 2001r. Mam podobny problem : przy próbie włączenia świateł postojowych lub mijania gaśnie mi zegar z datą na środku deski rozdzielczej oraz przebieg w milach.

Czy powodem tego jest TID ? Czy w moim aucie też sie on znajduje ? Mam wątpliwośi ponieważ przejrzałem powyższe linki gdzie pokazany jest wyświetlacz-mój taki nie jest. Czy to ma znaczanie ? Na środku deski mam pomarańczowy wyświetlacz z godziną oraz dwa przyciski.

Mam podobny problem : przy próbie włączenia świateł postojowych lub mijania gaśnie mi zegar z datą na środku deski rozdzielczej oraz przebieg w milach.

Na początek zobacz czy pokrętło do regulacji jasności nie masz przekręcone (znajduje się w miejscu gdzie włączasz światła)