Gość maciej.m Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, Raz przy odpaleniu silnika bardzo cos stukalo przez około 30 sekund, cos jak popychacze a bardziej zawory. Popychacze słychać ciagle jak lataja wiec mysle ze to zawory. podejrzewam ze zanim olej doszedl do nich to tak walilo. Czy je można regulowac bo jak wstawiałem popychacze tzw. samoregulatory to same się regulują? Kilka miesięcy temu miałem wymieniane popychacze wlasnie wiec są w dobrym stanie. Mam zalany mineralny (tydzień temu wymienialem), poprzedni właściciel lał mineral, i tak około 2-3 lata na nim opel jezdzi, oleju nie bierze ani grama. Chciałem przejść na polsyntetyczny ale pozniej mogą być problemy. Przebieg 270tyś. Na mineralnym podobno glosniej silnik pracuje. W książce jest informacja ze można taki lać. Moje pytanie czy jak raz słyszałem takie stukanie i zaraz przestalo to olać to? Była bardzo wilgotna pogoda. Na zimnym silniku zawsze slychac jak glosno chodzą zanim sie nagrzeje. Czy od oleju mineralnego duzo szybciej zużywają się popychacze i zawory? pozdrawiam Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez maciej.m   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/45011-przy-odpaleniu-stuka%C5%82y-zaworypopychacze-i-zaraz-przesta%C5%82o/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi