Gość greg1969 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Panowie, po wymianie skrzyni biegów, poci mi się spod uszczelniacza (simeringu) półosi prawej (dłuższej). Nie jest to duże pocenie, od czasu do czasu w najniższym punkcie skrzyni biegów pojawia się zwisająca kropla, która sobie spadnie. Uszczelniacz wymieniany już trzeci raz na nowy (markowy - oryginał GM) i dalej nic. Mechanik mówi, że jest mały luz jak się złapie za półośkę i porusza góra-dół i to może być przyczyna wycieku (luz w mechaniźmie różnicowym???). Pytanie moje to czy da się ten luz usunąć, on mówi, że można dociągnąć na łożyskach w mechaniźmie różnicowym??? Co Wy na ten manewr??? Gdzie jeszcze indziej może tkwić przyczyna wycieku? Gdzieś czytałem, że to może być luz na przegubie. Jak zdiagnozować czy luz jest na przegubie czy w środku w mechaniźmie różnicowym? Tak skrzynia chodzi super, żadnych objawów zużycia. Doradźcie coś bo usterka jest na tyle uciążliwa, że zaniczyszczam środowisko.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/45136-wyciek-ze-skrzzyni-na-uszczelniaczu-p%C3%B3%C5%82osi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi