Gość blade Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich mam problem zaczęło mi stukać coś pod pokrywa zaworów nagle jechałem, samochód zaczął dziwnie pracować jak by nie na wszystkich tłokach i za jakiś czas pojawił się stuk wezwałem mechanika zdjął pokrywę zaworów wałek ok mówi ze to 2 napinacze zaworów maja luz nie znam się za bardzo)(takie co olej je wypycha do góry i tak stukają, nie znam się proszę o rade ponieważ jestem za granica a tu naprawa jest bardzo droga i części dostał bym z polski tylko czy waszym zdaniem to jest to??????i czy jest to groźne jak bym dalej jeździł bo osobiście wolał bym zrobić to w Polsce tylko muszę przejechać z tym 18000km czy to wytrzyma czy coś się posypie ???? Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez blade Poprawiłem pisownię i tytół - §4.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/45164-co%C5%9B-stuka-pod-pokryw%C4%85-zawor%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi