Skocz do zawartości

Świecąca się kontrolka poduszki po założeniu alarmu!

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem troche zaniepokojony, otóż dzisiaj koleś zakładał mi alarm w mojej Astrze i po zamontowaniu swieci mi sie kontrolka poduszki, on twierdzi ze to jest spowodowane odpieciem akumulatora, ze to normalne i nie mam sie czym marwtić, bo wystarczy skasować blad po podlaczeniu do kompa, ale ja nie jestem taki pewny i nie chce zeby to sie okazało ze to cos poważniego. Dajcie znać czy ktoś wie o co chodzi, moze ktoś miał podobnie.

https://forum.opel24.com/topic/4585-%C5%9Bwiec%C4%85ca-si%C4%99-kontrolka-poduszki-po-za%C5%82o%C5%BCeniu-alarmu/

normalne i nie mam sie czym marwtić, bo wystarczy skasować blad po podlaczeniu do kompa

Tak jeżeli skasujesz to będzie podejrzewam dobrze,ale za wyskoczenie błędu podejrzewam a raczej pewny jestem że zrobił to ten zakładający alarm rozłączył kostkę lub czujnik uderzeniowy i dlatego to wyskoczyło :/ A co do zdejmowania klemy to tak należy robić aby nie wypaliła poduszka przy zdejmowaniu kierownicy np.. :D i po założeniu jest wszystko ok 8)

Czyli nawet jeżeli jakąś kostke rozłączył to to nic groźnego a jak wykasuje ten błąd to bedzie ok? :/

zyli nawet jeżeli jakąś kostke rozłączył to to nic groźnego a jak wykasuje ten błąd to bedzie ok?

Związku z tym że tej kontrolki nie skasujesz przez zdjęcie klemy,to musisz jechać na komputer i jezeli będzie rozłączona jakaś kostka to od razu powiedzą i wrócisz już z niepalącą się kontrolką :roll:tylko że teraz masz poduszki nie aktywne :/

Sorry ze tak dopytuje ale jestem totalnym laikiem w tym temacie. Wiec teraz są nieaktywne a po skasowaniu bledu będą ? :/

moge spokojnie spać

nie do końca,bo po co masz płacić 5 dych albo więcej za czyjąs fuszere.Jak wspomnial brzoza bład można skasować,ale tez musi być usunięta usterka.

mam dokladnie taki sam problem,

mi to zaczelo wyskakiwac jak mi akumulator padl.

teraz mam tak ze raz swieci a raz nie:)

zbieram sie na totalny przeglad to od razu to zalatwie:)

adeer, to nie może być raz świeci a raz nie tej usterki nie da się skasować samemu więc masz coś z kontrolka i dlatego raz świeci a drugi nie , masz nie aktywne poduchy ???