Gość radekw111985 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Witam wszystkich jak w tytule proszę Was o pomoc mam problem z samochodem Astra II z silnikiem 1.7 DTI 16V ( silnik Isuzu) rok produkcji 2001 przebieg 215 tyś km. Od pewnego czasu auto ma CZASAMI problem z zapalaniem na zimnym silniku ( nie występuje żaden błąd sprawdzane komputerem ) . Co zaobserwowałem jak auto przejedzie do 5 km i postoi kilka godzin zapala dobrze problem pojawia się jak auto przejedzie 50 lub więcej km i postoi kilka godzin wtedy są duże problemy z zapaleniem. Z początku słyszałem tak jakby luźno kręcił rozrusznik i było słychać tak jakby dwie hałasujące jakieś zębatki mechanik sprawdził rozrusznik ale wszystko było ok po kilku dniach było jeszcze gorzej rozrusznik kręcił bardzo luźno i auto zapaliłem po 20 sekundach. Nie wiem jak to jest możliwe ale rozrusznik miał inny odgłos ...udało mi się nagrać auto komórką i mechanik stwierdził że "jakby nie było kompresji" sprawdził kompresję ale wszystko było ok sprawdził też rozrząd również ok ... może miał ktoś taki problem ? bądź macie pomysł co może być przyczyną posiadam filmik jak auto zapala ale nie mogę go tu dołączyć bo plik zajmuje 6 MB chętnym mogę przesłać na prywatną skrzynkę.Dodam że auto nie traci mocy itd. Czy może to być wieniec zębaty koła zamachowego Z góry dziękuje za pomoc Edytowane 11 Października 2011 przez radekw111985   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/46366-problem-z-zapalaniem-17-dti-16v/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi