Gość Volt Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Jestem tutaj nowy, trochę wcześniej poczytałem, mam kilka pytań, więc zaczynamy. 1. Do czego są 2 kostki przy filtrze paliwa? Podejrzewam że jedna do podgrzewania elektrycznego (kiedy się załącza? kiedy wyłącza?), a druga do czujnika temperatury który steruje tym podgrzewaniem. 2. Do czego jest pusta złączka przy tym filtrze? (foto w załączniku) 3. Do czego jest przekaźnik obok filtra paliwa? (foto w załączniku) 4. Czy moja pompa posiada automatyczną zmianę kąta wyprzedzenia zapłonu na zimnym silniku? (foto w załączniku, pompa Lucas CAV) 5. Czy mój alternator to może być wersja 65A? 6. Czy istniała wersja liczników do diesla z obrotomierzem oraz indeksem prędkości W=1125? 7. Czy liczniki z Astry F da się zaadoptować do Kadett'a E? 8. Czy świece dogrzewają silnik do około xx stopni, czy tylko około xx sekund po zgaśnięciu kontrolki powinny grzać? 9. Chciałbym zamontować jakieś twardsze (dłuższe) sprężyny (amortyzatory) na tył, czy polecicie coś sprawdzonego, chcę by auto mniej siadało przy większym obciążeniu bagażnika. To tyle na początek. Edytowane 23 Października 2011 przez Volt   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/46693-kilka-pyta%C5%84/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi