Skocz do zawartości

Wyciek płynu ze zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

(dla pewności, że to z niego kapie posprawdzaj go czasem dotykając od spodu)

Zestawy naprawcze parowników kosztują w granicach 50 - 90zł, a nowe reduktory (oczywiście w zależności od modelu) kosztują pomiędzy 180 - 280zł. W obydwu przypadkach jeśli się nie robi tego samemu trzeba oczywiście zapłacić robociznę za wyjęcie/włożenie, ewentualną regulację instalacji, a przy opcji regeneracja ktos może jeszcze dodatkowo policzyć za wymianę membran i uszczelek zawartych w zestawie naprawczym. Jeżeli parownik ma za sobą ponad 100 000 km to w/g danych z netu kończy się jego żywotność i nie ma sensu regenerować, chociaż niektórzy piszą że np zrobili na parowniku 200 000 i nadal działa prawidłowo. Ile może mieć twój przejechane?

Edytowane przez xflash

ja np bym zregenerował, tym bardziej, że nie piszesz że na gazie źle chodzi.

Jeżeli nie zabierasz się do tego na własną rękę to oddaj do jakiegoś gazownika, on przejrzy reduktor po wyjęciu i rozkręceniu i będzie wiadomo co z nim nie tak i powie co najlepiej zrobić.

Gość Corsa B Lpg

Dziękuję za odpowiedzi.:) Jesteście MEGA pomocni, naprawdę wielkie dzięki wszystkim którzy odpisują i pomagają nie znającej się na aucie kobiecie.

Właśnie dzisiaj wróciłam od mechaników i powiedzieli że reduktor pobiera wodę a potem wrzuca gaz do zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego (LUB COŚ TAKIEGO, bo nie jestem pewna czy czegoś nie przekręciłam)

W każdym bądź razie prawdopodobnie jednak na tym reduktorze było więcej przejechane bo sprawdziłam umowę kupna sprzedaży i sądzę że ok 120tys km ma przebiegu.

Pewnie czeka mnie wymiana reduktora....

Potrzebny jest TOMASSETTO 100 HP ze zintegrowanym filtrem gazu.

ok 120tys km ma przebiegu.

Pewnie czeka mnie wymiana reduktora....

...no to pewnie tak ;)

Potrzebny jest TOMASSETTO 100 HP ze zintegrowanym filtrem gazu

http://moto.allegro.pl/listing.php/search?category=18860&description=1&string=tomasetto&order=p&change_view=1 Edytowane przez xflash