Skocz do zawartości

mam bledy 0930

Rekomendowane odpowiedzi

o co ci chodzi

Qrde, czy to nie Tobie chodzi ??

Kto ma problem i błędy ?? Ja czy Ty ??

Niskie napięcie na sterowniku blokady ,,biegów'' - może zacznij od ściągnięcia klemy z aku na kilka minut - jeśli nie pomoże zobaczymy co dalej robić ....

https://forum.opel24.com/topic/47705-mam-bledy-0930/#findComment-415552

Gość browar1975

to robiłem

piszą tu ,że to auto to immobilaizer

a wogóle to dzięki za zainteresowanie moim tematem,na forum jestem jeszcze młodym kociakiem ,więc nie wszystko jeszcz kumam

mysle ,z itak sie rozwijam,pozdrawiam

Co to oznacza?

OBD Code P0390refers do

Sensor optyczny zapewnia wysoki sygnał rezolucji Powertrain Control Module (PCM) przez liczenie impulsów na dysku czujnik znajdujący się w pompie wtryskowej. Wysoka rozdzielczość jest jednym z najważniejszych wejść przez PCM kontroli paliwa i czasu. Ten test monitoruje liczbę impulsy o wysokiej rozdzielczości, które zostały pominięte (nie wykrywa). Jest on oparty na porównaniu liczby impulsów, które zostały wykryte od ostatniego impulsu pompy cam, a liczba impulsów, które powinny mieć miejsce. Istnieje około 64 impulsy o wysokiej rozdzielczości dla każdego impulsu cam.

objawy

Możliwe sumptoms OBD kod P0390

- Light silnika (lub silników Wkrótce Ostrzeżenie Serwis Światło)

przyczyny

Możliwe przyczyny OBD kod P0390

- Otwórz lub zwarcie w obwodzie czujnika optycznego - optyczne złącze czujnika - Uszkodzony czujnik optyczny - Uszkodzone PCM lub ECM Kod błędu jest zazwyczaj aktywowany na wykrycie następujących warunków: Niektóre impulsy o wysokiej rozdzielczości, których nie ma czujnika optycznego do PCM

możliwe rozwiązania

- Jeśli uszkodzenia, naprawa układ optyczny sensor - Zastąpiony sensor optyczny - Zastąpiony PCM lub ECM

przetłumaczyłem to i co teraz mam czynić

Nie pisz posta pod postem - reg. 5.4

Edytowane przez browar1975
zbędny cytat

https://forum.opel24.com/topic/47705-mam-bledy-0930/#findComment-415554