Gość lukasb4@vp.pl Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 (edytowane) A tak dla potomnych napisze z własnej autopsji.Mialem majonez pod korkiem przeszło 2 lata, nie znikał nawet latem po dłuższych trasach,zawsze choć troche zostawalo pod korkiem.Okazało sie ,że lekko przepalona byla uszczelka pod glowicą. W cylindrze tuż obok cewki.O dziwo płynu nie ubywalo, żeby można sie bylo zorientować, bombelków też nie bylo w zbiorniczku wyrównawczym. Nic na to nie wskazywało. tylko ten szlam. Teraz po wymianie uszczelki pod glowicą i oleju na orlen platinium ,majonezu nie mam nawet przy jezdzie po 5km do pracy i z powrotem. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez lukasb4@vp.pl   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/47904-majonez-pod-korkiem-od-oleju/page/3/#findComment-444901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Razuh Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Sprawa się rozwiązała sama, a mianowicie od marca/kwietnia tego roku majonez znikł. A więc prawdopodobnie jest to związane z temperaturą. Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/47904-majonez-pod-korkiem-od-oleju/page/3/#findComment-447957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamgrab75 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Sprawa się rozwiązała sama, a mianowicie od marca/kwietnia tego roku majonez znikł. A więc prawdopodobnie jest to związane z temperaturą. Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi. Drodzy Koledzy mam lanosa z silnikiem opla 1,4 8V gdy przyszly mrozki też mi się zrobił majonez. Myślę że nia ma czym się przejmować, gdy ze zbiorniczka wyrownawczego nie ubywa chłodziwa.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/47904-majonez-pod-korkiem-od-oleju/page/3/#findComment-467784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.