Gość tomasz1984 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich. mam taki problem;kupiłem niedawo astre 2 1.7 DTL z 1999r i jak jest zimno ok 0 to odpala bez problemu i jak sie zagrzeje do ok 80st tez nic sie nie dzieje ale najgorzej jest po przejechaniu ok 4 km gdy nie zdąrzy sie jeszcze rozgrzac i zostawie ja na jakies 20 min to potam jest problem z odpaleniem i musze bardzo dłogo krecic. na kompie pokazał błąd cos od świec i gosc powiedział zeby wymienic czujnik temp świec , jak myslicie czy to pomoze. I jeszcze jedno w dowodzie mam napisane 1.7 DTL ale 55kw i 75km imam taz intercoler a dtl go chyba nie miały silnik wygląda na dtl i ma oznaczenie X17dtl i z tago co wiem to dtl na kompie nic nie pokazuje a u mnie jest wszystko jak w dti czy to moze tak byc i jaki ja mam wkoncu silnik.POMOCY §4. Pisanie nowych postów forum. 4.3. Nadaj mu tytuł mówiący o nim jak najwięcej. Popraw tytuł Edytowane 23 Grudnia 2011 przez tomasz1984   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/48390-astra2-dtl-nie-odpala-na-ciep%C5%82ym-silniku-po-kr%C3%B3tkim-postoju/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi