Skocz do zawartości

Opel Senator 3.0 automat 177km NIE ODPALA literka F na wyswielaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie co musze zrobic w oplu senatorze 3.0 gdy na małym wyświetlaczu wyskoczyla mi litera F u gory duza na dole mala i samochod nie pali a rozrusznik kreci :-(

https://forum.opel24.com/topic/48431-opel-senator-30-automat-177km-nie-odpala-literka-f-na-wyswielaczu/

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Przy młodszych modelach, choćby Omedze B

daje sygnał iż jakiś błąd się pojawił.

Czyli na początek możesz iść tym tropem

plus sprawdzenie iskry i obecności paliwa.

A masz moze opis silnika i bezpiecznikow??

iskra jest,paliwa jest ok 5l przy tylu zapala sie rezerwa tzn "--" ten znaczek bo mam deche DIGITAL,jak sprawdzic jaki to blad?nie wiem gdzie mam zlacze diagnostyczne

Edytowane przez dmasz

wlej paliwa a nie na oko stwierdzasz ze jest 5 litrow

mi w omedze A pokazywalo ze paliwo mam a go nie bylo

auto ma swoje lata

wskaznik moze byc rozregulowany

a F na wyswietlaczu informuje o bledzie ale wyswietlacza

a nie bledzie silnika i jego osprzetu

instrukcje sobie przeczytac

Ja mam elektroniczny wyswietlacz do 6l pokazuje a ponizej wyswietlaja sie "--" niestety nie posiadam zadnej instrukcji moze masz taka albo jakiegos linka?bylbym wdzieczny.czy moze ktos pomoc???

Edytowane przez dmasz

Obadać można np wg tego http://forum.opel24.com/topic/18-i-Kody-bledow-Opel-Corsa/

A gdzie to gniazdo w senatorze jest ?

Jeśli nie w zestawie z bezpiecznikami tak jak zazwyczaj,

to okolice schowka lub prawego słupka

wskazują pewne dane.

Instrukcję do tego wyświetlacza w gogle pewnie znajdziesz.

Poza tym sama obecność 5L w zbiorniku nie znaczy że paliwo jest podawane/wtryskiwane.

Co do samej F-ki jest tak jak wspomniał Gawlak,

przy czym bodaj choćby skrzyni się tyczyć może w młodszych modelach, o ile pamięć mnie nie zawodzi :roll:

Obadać można np wg tego http://forum.opel24.com/topic/18-i-Kody-bledow-Opel-Corsa/

A gdzie to gniazdo w senatorze jest ?

Jeśli nie w zestawie z bezpiecznikami tak jak zazwyczaj,

to okolice schowka lub prawego słupka

wskazują pewne dane.

Instrukcję do tego wyświetlacza w gogle pewnie znajdziesz.

Poza tym sama obecność 5L w zbiorniku nie znaczy że paliwo jest podawane/wtryskiwane.

Co do samej F-ki jest tak jak wspomniał Gawlak,

przy czym bodaj choćby skrzyni się tyczyć może w młodszych modelach, o ile pamięć mnie nie zawodzi :roll:

( dzis pojade po paliwo moze pampa paliwowa ma zbezpeczenie......mozer masz jakis opis bezpeczNikowe????

jak sprawdzic jaki to blad?

Może być tak jak w tym filmiku Odczytywanie błędów przy pomocy kontrolki Opel Omega A .Wcześniej te gniazda były traktowane po macoszemu , więc poszukaj pod maską.