Gość snakekaa Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Witam szanownych forumowiczów. Niestety przyszło mi wymienić głowicę w Astrze 1,7 TD '97. Moja uległa uszkodzeniu. Próba naprawy nie przyniosła rezultatów. Obecnie namierzyłem głowicę z Opla Astry II 1,7 DTL '99. Pan który tą głowicę posiada wspomniał że silniki z obydwu samochodów nie pasują (nie można ich przełożyć) z powodu jakiegoś czujnika na wale. Nie wie czy głowice obydwu silników są kompatybilne. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy można przełożyć głowicę z Astry II DTL '99 do Astry I TD '97? A swoją drogą, tak z ciekawości, to o co chodzi z tym oznaczaniem DTL? Poniżej pierwsze trzy zdjęcia to głowica z Astry II DTL '99, czwarte zdjęcie to inna głowica z Astry I ale ze zdjęcia jakaś podejrzana wiec wrzucam dla porównania (pęknięcie miedzy zaworami, trzecie od lewej, widać to na przybliżonym zdjęciu którego tutaj nie umieszczam bo nie o tym mowa ostatecznie) Edytowane 30 Grudnia 2011 przez snakekaa   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/48624-czy-pasuje-g%C5%82owica-z-astra-ii-dtl-do-astra-i-td/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi