Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość arturro-55

Witam.

Sam nie sprawdzałem i nie przechodziłem przez to, ale znajomy kiedyś się żalił że podczas naprawy hamulców (Ty też wymieniałeś przewody) zapowietrzył pompę ABS. Potem przelał przez układ hamulcowy coś ok. litra płynu i nie udało mu się odpowietrzyć, dopiero ASO dało drę. W "Sam naprawiam", o ile dobrze pamiętam, jest ostrzeżenie że nie wolno dopuścić do zapowietrzenia pompy ABS bo tytlko serwis lub warsztat ze specjalistycznym oprzyrządowaniem da radę to naprawić.

Cały czas pilnowałem żeby w zbiorniczku był płyn a przewody wymieniałem z tyłu i tylko te odcinki na belce mają 60 cm, jest jakiś sposób na sprawdzenie pompki hamucowej??

Gość rafcio693

pompka hamulcowa nie jest droga..ja kupowalem sasiadowi na szrocie i dalem 40 zl..serwo tez wymienil 40 zl uzywka..bo tez cos mu nie chcialo hamowac..wymienil i jest ok

Witajcie po raz kolejny wymieniłem o-ringi, uszczelki w pompie jeszcze raz odpowietrzyłem układ i nic nie pomogło.

Zostawiłem problem na kilka dni ale nie daje mi to spokoju przecież tak się nie da jeździć.

Fakt jest faktem że pedał chodzi ciężej przez wymianę o-ringów ale problem z wpadającym pedałem nie znikł, zaczyna hamować dopiero na samym końcu.

Zastanawiam się nad odpowietrzaniem podciśnieniowym może jednak to pompa abs się zapowietrzyła orientuje się ktoś ile to kosztuje i gdzie to robią w Bydgoszczy.

Edytowane przez Damian T

Gość dzony_brawo43

ostatnio wymienilem pompe abs dalem 100zl na szrocie i bez problemu sie odpowietrzyla. odpowietrzasz tak samo jak hamulce pompujesz trzymasz odkrecasz u gory przewod zakrecasz i tak kazdy po kolei a potem kola.

czyli odkręcałeś te przewody które wychodzą z pompy na poszczególne koła, do jutra jestem na delegacji jak wrócę do domu to spróbuje dzięki