Gość piotrzks41 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam, Kupiłem Opelka i dostałem do niego drugie felgi z oponami ale nie pasują do niego bo jest inny rozstaw śrub. Właśnie chciał bym was zapytać jaki jest rozmiar tych felg? dodam rys z wym w cm, wiem ze są 14 bo takie były opony na nich bez tytułu.bmp   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xflash Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 (edytowane) tak się mierzy rozstaw srub: http://www.felgi-opony.com/Warto_wiedziec/Felgi_stalowe___budowa_i_parametry_montazowe_,1,121,40.html felga 5,5Jx14 jest typowa do Corsy: http://www.felgi-opony.com/konfigurator_felg_stalowych.php?rok=03.93-09.00&step=4&marka=Opel&model=Corsa-B ale na drugim obrazku widzę że otwór centralny jest za duży (6,5cm) - powinien być 56,5mm. Edytowane 6 Stycznia 2012 przez xflash   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrzks41 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgodzie się ze do Corsy rozstaw śrub jest 4X100 ale właśnie te felgi mi nie pasują bo jest inny rozstaw próbowałem przecież, i w dodatku ten otwór środkowy jest 6,5 a w corsie 5,7 chyba   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xflash Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 więc dostałeś felgi nie do opla. Ogólnie występują rozstawy 4x98, 4x100, 4x108, 4x114, 4x130, 4x160 ten otwór środkowy jest 6,5 a w corsie 5,7 chyba otwór centralny opla to 56,5mm dokładnie   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miechulodz Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) ja do Corsy b założyłem 15" 7j ale musiałem zakupić pierścień centrujący. powiem tak plastikowe odpadają chociaż są o wiele tańsze jednak odkształcają się. lepiej popytać tokarza ile by kosztowało zrobienie nabijanego. a rozstaw to raczej 4x108 Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Miechulodz   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrzks41 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wiem ze nie pasują do opla bo ja chce je sprzedać tylko właśnie nie wiedziałem jak się ro mierzy. Z moich obliczeń wyszło ze 108czm po przekątnej mierzone od środka otworów jak na rys. Wiec ten rozmiar to 4x108? I do jakiego samochodu pasują z otworem 6,5cm? bez tytułu.bmp   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Citroen   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xflash Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Peugeot   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miechulodz Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 jeszcze możesz pokusić się o dorobienie dystansów jeżeli felga ładna   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xflash Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Miechulodz, ale one mają rozstw 4x108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi