Gość astielek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam, Mam pytanko dotyczące taśmy poduszki powietrznej i klaksonu. Otóż nie wiedzieć czemu po instalacji LPG w mojej asterce pojawił sie problem z klaksonem. Nie działał wcale ale pewien byłem, że jest coś z elektryką bo sam klakson po podłączeniu pod aku działa i daje sygnał. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi bowiem klaksonu po prostu nie używałem. Udałem się do mechaników (w sumie to i nawet czterech), którzy zgodnie po kolei twierdzili, że jest poszarpana taśma poduchy i klaksonu. Zostawiłem to gościowi, który wydał mi się najbardziej kompetentny i zaangażowany i wróciłem po kilku godzinach jak prosił. Niestety stwierdził, że nie podoła a mało tego ciężko dostać odpowiednia taśmę (Opel Astra I GLS) a ta jaką on posiada jest od Omegi i nie chce kombinować. Popełniłem bład bo nie sprawdziłem czy cokolwiek robił tylko podminowany wsiadłem i odjechałem a jak wieczorkiem przy tym przysiadłem okazało się, że taśmy w ogóle w plastikowym pudełeczku za kierownicą...nie ma! mało tego z tyłu od strony tapicerki powinien wychodzic przewód łączący sie gdzieś z gniazdkiem pod kolumna kierownicy (w załączeniu zdjecie jakie znalazłem w internecie), którego też...nie ma! Gość mi wszystko spindolił ale gadka nic nie pomogła bo jak do niego wróciłem zarzekał sie, że tak to zastał. I teraz pytanko czy można to gniazdko do czegoś podpiąć? Dorobić? Jeśli tak to do czego się podpinać i jak to zrobić? Uprzejmie proszę o jakąś pomoc bo sama taśme będę miał ale planuje sam ją wstawić. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/49202-przew%C3%B3d-klaksonu-i-ta%C5%9Bmy-poduszki-powietrznej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zagladales tam wszesniej ze wiesz ze to ten gosiu u ktorego to zostawiles doprowadzil to do takeigo stanu? Moze ktos kiedys po dzwonie wymienial kiera i poprostu nie chcialo mu sie tego podlaczac... To poskladal tak jak mu pasilo i do ludzi...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/49202-przew%C3%B3d-klaksonu-i-ta%C5%9Bmy-poduszki-powietrznej/#findComment-423048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość astielek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Na pewno tak nie było bowiem do auta nikt nie miał dostępu a kazdy z tych "mechaników" odpinał zatrzaski na obudowie taśmy i taśma się tam znajdowała. Jedyne czego nie mogę na 100% stwierdzic to ubytek tego gniazda spod kierownicy   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/49202-przew%C3%B3d-klaksonu-i-ta%C5%9Bmy-poduszki-powietrznej/#findComment-423056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi