Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanko dotyczące taśmy poduszki powietrznej i klaksonu. Otóż nie wiedzieć czemu po instalacji LPG w mojej asterce pojawił sie problem z klaksonem. Nie działał wcale ale pewien byłem, że jest coś z elektryką bo sam klakson po podłączeniu pod aku działa i daje sygnał. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi bowiem klaksonu po prostu nie używałem. Udałem się do mechaników (w sumie to i nawet czterech), którzy zgodnie po kolei twierdzili, że jest poszarpana taśma poduchy i klaksonu. Zostawiłem to gościowi, który wydał mi się najbardziej kompetentny i zaangażowany i wróciłem po kilku godzinach jak prosił. Niestety stwierdził, że nie podoła a mało tego ciężko dostać odpowiednia taśmę (Opel Astra I GLS) a ta jaką on posiada jest od Omegi i nie chce kombinować. Popełniłem bład bo nie sprawdziłem czy cokolwiek robił tylko podminowany wsiadłem i odjechałem a jak wieczorkiem przy tym przysiadłem okazało się, że taśmy w ogóle w plastikowym pudełeczku za kierownicą...nie ma! mało tego z tyłu od strony tapicerki powinien wychodzic przewód łączący sie gdzieś z gniazdkiem pod kolumna kierownicy (w załączeniu zdjecie jakie znalazłem w internecie), którego też...nie ma! Gość mi wszystko spindolił ale gadka nic nie pomogła bo jak do niego wróciłem zarzekał sie, że tak to zastał. I teraz pytanko czy można to gniazdko do czegoś podpiąć? Dorobić? Jeśli tak to do czego się podpinać i jak to zrobić? Uprzejmie proszę o jakąś pomoc bo sama taśme będę miał ale planuje sam ją wstawić. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

post-27195-0-85979500-1326971298_thumb.jpg

https://forum.opel24.com/topic/49202-przew%C3%B3d-klaksonu-i-ta%C5%9Bmy-poduszki-powietrznej/

Zagladales tam wszesniej ze wiesz ze to ten gosiu u ktorego to zostawiles doprowadzil to do takeigo stanu?

Moze ktos kiedys po dzwonie wymienial kiera i poprostu nie chcialo mu sie tego podlaczac...

To poskladal tak jak mu pasilo i do ludzi...

https://forum.opel24.com/topic/49202-przew%C3%B3d-klaksonu-i-ta%C5%9Bmy-poduszki-powietrznej/#findComment-423048

Na pewno tak nie było bowiem do auta nikt nie miał dostępu a kazdy z tych "mechaników" odpinał zatrzaski na obudowie taśmy i taśma się tam znajdowała. Jedyne czego nie mogę na 100% stwierdzic to ubytek tego gniazda spod kierownicy

https://forum.opel24.com/topic/49202-przew%C3%B3d-klaksonu-i-ta%C5%9Bmy-poduszki-powietrznej/#findComment-423056