Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę otworzyć drzwi po wyjęciu akumulatora! Drzwi pozamykałem poprzez wciśnięcie blokad. Ostatnie drzwi zamknięte zostały prawe przednie które także zamknąłem wciskając wpierw blokadę i zatrzasnąłem je. Teraz Nie mogę ich otworzyć z kluczyka. Zamek jest tylko jeden, w drzwiach kierowcy. Nie wiem co jest grane, proszę o pomoc. Zamek nie jest zamarznięty. Opel Meriva wersja Cosmo jeżeli to ma jakieś znaczenie.

https://forum.opel24.com/topic/49468-nie-mog%C4%99-otworzy%C4%87-drzwi-po-wyj%C4%99ciu-akumulatora/

Wcześniej zapewne robiłeś to przy użyciu pilota, czy sprawdzałeś wcześniej czy kluczyk pasuje do zamka w drzwiach ?

masz jeszcze zamek w klapie bagażnika- sam kiedyś musiałem w poprzednim aucie przez bagażnik wchodzić jak mi uszczelki w drzwiach pozamarzały i nie mogłem otworzyć

masz jeszcze zamek w klapie bagażnika- sam kiedyś musiałem w poprzednim aucie przez bagażnik wchodzić jak mi uszczelki w drzwiach pozamarzały i nie mogłem otworzyć

Niestety ale zamek jest tylko jeden, w klapie bagażnika nie ma zamka, otwierany z pilota. Kluczyk do zamka drzwi pasuje, znalazłem w necie instrukcję do Merivy, wyczytałem tam że można załączyć jakąś blokadę antywłamaniową mechanicznie, wtedy nie można drzwi otworzyć kluczykiem, może to jest przyczyną. Nie jest natomiast opisane jak i gdzie się załącza takową blokadę antywłamaniową. Mam kochani do Was prośbę, może ktoś z Was wie jak otworzyć klapę silnika. Wtedy nie miałbym problemu, włożył bym akumulator i po krzyku. Pomiędzy klapą silnika i zderzakiem jest prostokątne wgłębienie tam gdzie znajduje się klapka odblokowująca klapę silnika po otworzeniu jej z kabiny dźwignią. Czy istnieje możliwość otworzenie klapy za pomocą czegoś sztywnego w tej szczelinie, na przykład poprze popchnięcie klapki znajdującej się pod klapą silnika? Jeśli ktoś mógłby sprawdzić wzrokowo w swoim autku to byłbym wdzięczny.

Edytowane przez pinoccio