Gość daaniel21 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 witam . czytałem już kilka podpowiedzi na temat wycieków w zafirce ale nigdzie nie znalazłem podobnego tematu a mianowicie. Diagnosta na przeglądzie powiedział mi że coś mi cieknie z korka na podwoziu za siedzeniem kierowcy .Nie dało mi to spokoju więc dostałem się pod dywanik i aż mnie zatkało bo tam aż pływało.Nie widziałem żadnego wężyka więc pomyślałem że coś się wylało.Płyn był tłusty bez zapachu.Po wysyszeniu jakiś czas był spokuj teraz znowu cieknie.Prosze o pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tokar2 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 cieknie z korka na podwoziu za siedzeniem kierowcy witam sprecyzuj.czy chodzi o jakąś zaślepkę przestrzeni konstrukcji karoserii?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daaniel21 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 To jest chyba w każdym aucie montowany taki korek zaślepia on dziurę w podwoziu auta .Na pewno jest po dwóch stronach auta.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tokar2 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 poszukaj jeszcze innych korków w pobliżu progów, możliwe że zbiera się tam woda bo inaczej to http://forum.opel24.com/topic/44881-Ktos-chetny-na-Mercedesa/   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daaniel21 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Wydaje mi się że to może być płyn chłodzący trochę mi go ubyło tylko skąd się wziął za przednim siedzeniem.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zafirek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 witam.ja bym zerknął w pobliże nagrzewnicy czy czasami ona nie puszcza lub oringi na zaworze nagrzewnicy.czy przed fotelem też jest mokro?   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daaniel21 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 moje podejrzenie też pada na nagrzewnicę no ale muszę to rozebrać jak coś wybadam dam znać   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 jak nagrzewnica cieknie to i z przodu bedzie mokro a nie z tylu   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daaniel21 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam no już się uporałem z tym wyciekiem okazało się że to oringi na nagrzewnicy były już sparciałe i przepuszczały a nagrzewnica na szczęście jest dobra.Dywaniki były mokre i z przodu i z tyły po prostu do tyłu przeciekały tunelem nawiewu.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi