Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

robil to idiota w takim razie

albo sam miał problem ze zbieżnością oczu.

Wystarczy pomyśleć, skoro kiedyś w fabryce włożono kierownicę w odpowiedniej pozycji i przez "x" lat jest dobrze do momentu wymiany końcówek drążków, to czego niby to jest wina, że kierownica nagle jest "krzywo"?

zbieżności to oczywiście była ustawiana

jeżeli nie zdjąłeś jeszcze kierownicy, to teraz ustaw kierownicę równo -do jazdy na wsprost (nie patrz na koła). Oblicz dokładna ilość obrotów od tej pozycji do max w obie strony. -Czy pozycja kierownicy skręconej max w lewo będzie symetrycznym odbiciem pozycji max w prawo?

https://forum.opel24.com/topic/50543-dr%C4%85%C5%BCek-kierowniczy/page/2/#findComment-430068

Gość jarkopolo

albo sam miał problem ze zbieżnością oczu.

Wystarczy pomyśleć, skoro kiedyś w fabryce włożono kierownicę w odpowiedniej pozycji i przez "x" lat jest dobrze do momentu wymiany końcówek drążków, to czego niby to jest wina, że kierownica nagle jest "krzywo"?

jeżeli nie zdjąłeś jeszcze kierownicy, to teraz ustaw kierownicę równo -do jazdy na wsprost (nie patrz na koła). Oblicz dokładna ilość obrotów od tej pozycji do max w obie strony. -Czy pozycja kierownicy skręconej max w lewo będzie symetrycznym odbiciem pozycji max w prawo?

Mam zamiar tak właśnie zrobić zrobić:) A co do ustawienia zbierzności to zagadzam się z Tobą Gawlak. Już zrezygnowałem z usług tego warsztatu (jakiś uczeń ustawiał mi zbierzność - na dodatek złego po odbiorze samochodu zadzwoniono do mnie z zapytaniem czy mam dobrze dokrecone koła, ponieważ ich uczeń czasem zapomina dokręcać:) Innym razem też spartaczyli robotę więc stwierdziłem, że nie będe zastawiał samochodu w pseudo "eurowarsztacie" z setkami śmiesznych certyfikatów, które nie odzwierciedlają ich doświadczenia i dokładności.

Aha i jeszcze jedno. Przed zdejmowaniem kierownicy zapoznałem sie z tym materiałem:

http://forum.opel24.com/topic/37044-Demontaz-kierownicy-Opel/

Edytowane przez jarkopolo

https://forum.opel24.com/topic/50543-dr%C4%85%C5%BCek-kierowniczy/page/2/#findComment-430085