Gość muzyk2007 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Witam. Chcę wyremontować świeżo zakupionego opelka astrę 95r kombi z silniczkiem 8 zaworowym. Potrzebuję opinii specjalistów. Chodzi o cenę za całość : wymiana wszystkich płynów, pasek rozrządu, pompa wodna, napinacze, uszczelka pod głowicą, planowanie głowicy, wymiana pierścieni. Być może coś pominąłem bo się na tym nie znam. Chodzi o to że mechanik (podobno znajomy) zaproponował mi cenę wraz z robocizną i częsciami i chciałbym Was zapytać ile powinno to kosztować by zweryfikować tą znajomość. Liczę na szybką odpowiedź. pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/50774-wycena-remontu-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mały 25 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Napiszę Ci jak to wygląda cenowo do silnika Opel 1.6 16V a mianowicie : Głowica silnika : Remont kapitalny : komplet uszczelek i śrub : 450 zł popychacze hydrauliczne : 688 zł zawory : 580 zł prowadnice : 200 zł Blok silnika : : komplet uszczelek i śrub : 260 zł tłoki : 720 zł pierścienie : 240 zł panewki główne : 180 zł panewki korb. : 102 zł Osprzęt silnika : napęd rozrządu + pompa wody : 580 zł Robocizna : regeneracja głowicy : 400 zł szlif bloku : 300 zł szlif wału : 300 zł demontaż i montaż : 1200 zł SUMA : 6200 zł Głowica silnika : Mały remont komplet uszczelek : 450 zł popychacze hydrauliczne : 688 zł Blok silnika : komplet uszczelek i śrub : 260 zł pierścienie : 240 zł Osprzęt silnika : napęd rozrządu + pompa wody : 580 zł Robocizna : regeneracja głowicy : 550 zł demontaż i montaż : 1200 zł Suma : : 3968 zł Puenta jest taka : " Remont jest droższy niż kupno używanego silnika, ale przywraca mu sprawność na wiele lat " Źródło : gazeta Motor. Skopiowałem swój poprzedni tekst, który był w innym dziale. Ceny są warszawskie oczywiście A tak na przyszłość to następnym razem trochę poszukaj, a nie czekaj na gotowe   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/50774-wycena-remontu-silnika/#findComment-431002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi