Gość Tomi123 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witam, Od trzech miesięcy mam problem z moja Astrą H 2004r. a mianowicie cos rozwala mi akumulator. Pierwsze objawy po odpaleniu to wyłączanie i włączanie wentylacji przez jakiś czas i odcinanie ogrzewania tylnej szyby. Kiedyś z ciekawości zatrzymałem się gdy tak się działo i zgasiłem samochód i niestety juz go nie odpaliłem trzeba było pchać. Samochód wystarczy, że stoi całą noc kiepsko pali, a po przejechaniu powiedzmy 5 km już nie odpali i trzeba korzystać z innergo akumulatora. Altelnator robię juz u drugiego fachowca i niestety jakieś czary się dzieja bo wszystko jest naprawione napięcie jest ok a za kilkanaście minut zaczyna wariować raz zbyt wysokie raz zbyt niskie potem znowu ok i tak cały czas. Akumulator sprawdziłem ma niespełna rok i podobno jest w dobrym stanie ale na wszelki wypzdek założyłem inny nowy aby sprawdzić jak się będzie zachowywał no i następnego dnia rano włączam samochód, odpala, włączam ogrzewanie tynej szyby mija 40 sekund i niestety coś dalej rozłącza wentylacja póki co chodzi ale akumulator słabnie i tak. Alarm w samochodzie pobiera właściwe napięcie więc myślę, że to nie alarm sprawdzałem tam gdzie go montowałem, radio jest oryginalne więc tez nie to. Jeśli ktoś się spotkał z podobną sytuacją bardzo proszę o pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/50895-roz%C5%82adowywanie-akumulatora-chwilowe-odcinanie-wentylacji-i-ogrzewania-tylnej-szyby/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tokar2 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 witam zacznij od naszej wyszukiwarki"aku kradnie prąd" po zlokalizowaniu trefnego obwodu, czeka cię mozolne szukanie usterki -powodzenia   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/50895-roz%C5%82adowywanie-akumulatora-chwilowe-odcinanie-wentylacji-i-ogrzewania-tylnej-szyby/#findComment-431914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi