Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam oczywiście opla signum 2.2 dti 2003r

Mam taki problem: w skrócie pisząc, po naciśnięciu w pilocie przycisku otwarcia dwa razy otwiera mi się klapa. Dokładnie mówiąc otwiera się częściowo czyli jest tak jakby zamek otwarty ale sama klapa jest zablokowana. Można ją w bardzo małym stopniu unieść ale nie otworzyć. Klapę mogę otworzyc tylko od środka kluczykiem. Wszystko to stało się kiedy oddałem samochód do mechanika, który chyba chciał otworzyć klapę bo szukał klucza zabezpieczajacego do koła i nie wiem czy nie przekombinował...

I teraz kluczowe pytanie o co chodzi ??? Co jest tego przyczyną i jak to naprawić.

Jeszcze jedna sprawa. Z tego co zauważyłem to po zamknięciu samochodu świeci mi się kontrolka z autoalarmu w aucie na desce rozdzielczej. Z tego co pamiętam wcześniej tego nie było aczkolwiek nie jestem pewien bo jestem posiadaczem tego samochodu 2 tydzień. Z tego co doczytałem jest tam jakiś system odnośnie podnoszenia samochodu i teraz nie wiem czy ma to jakiś związek ponieważ auto było podnoszone na podnośniku.

Także ponawiam: pytanie co jest przyczyną problemu z klapą i jak to naprawić ??? Proszę o jakieś podpowiedzi

pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/51050-problem-z-klap%C4%85-centralny-zamek/

Kolego sprawdz elektromagnes otwierania klapy pod ta guma, ktora oslania ten przycisk do otwierania klapy. Lubi sie tam zbierac brud i ta kulka nie spelnia swojej funkcji u mnie wyczyszczenie i przesmarowanie tego wd-40 pomoglo.

https://forum.opel24.com/topic/51050-problem-z-klap%C4%85-centralny-zamek/#findComment-432424

• 3 tygodnie później...
Gość cinek_signum

Witam, mam podobny problem co kolega który założył ten post. Mianowicie wczoraj jak odworzyłem z centralnego zamka drzwi, automatycznie odskoczyła klapa bagażnika, której nie mogę otworzyć, jest jak by na ''wpół otwarta'', mogę ją tylko delikatnie uchylić, ale nie da się jej otworzyć, anie docisnąć żeby zamknąć,

Czy istnieje jakaś możliwość otwarcia tej klapy od środka? Kolega wyżej mówił że da się z kluczyka, ale ja we wnątrz nie widziałem żadnego miejsca na kluczyk?

Edytowane przez cinek_signum
usunąłem zbędny cytat

https://forum.opel24.com/topic/51050-problem-z-klap%C4%85-centralny-zamek/#findComment-434888