Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, widzę że minęło już pół roku od ostatniego postu, ale ten problem własnie mnie dopadł. Czy kolega forumowicz znalazł przyczynę tego uporczywego i nieregularnego stukania? Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo szykuję się do remontu zawieszenia i głupio by było nieświadomie pominąć problem.

niestety nadal nie wybadałem problemu. po zimie zacznę działać w temacie i jak tylko coś ustalę to podzielę się oczywiście informacją.

Gość pawelkrol

Pisałeś, że wymieniłeś gumy stabilizatora z przodu. A z tyłu też ? Wyrobione lubią stukać.

Pierwsze słyszę żeby z tyłu był stabilizator. Nie chodzi Ci czasem o tuleje tylnej belki?

• 7 miesięcy temu...

jak tam kolego, uporałeś się z tym problemem?

ja mam to samo i chociż byłem kilka razy na szarpakach, które nic nie wykazały, to podejrzewał właśnie te tuleje tylnego zawieszenia

• 2 tygodnie później...

Póki co olałem sprawę bo nie mam już pomysłu gdzie szukać. najlepsze w tym wszystkim jest to że jak były gorące letnie dni to w samochodzie cisza i spokój. tylko przyszedł deszcz, jazda po kałużach i problem powrócił jak bumerang.

Witam!
Mam podobny problem! Opel Astra H 1.4 90km z 2008 roku. Dźwięk jakby chrobotanie dochodzące z tyłu. Z tego co kojarzę, w cieplejsze i suche dni jest spokój w dni deszczowe, można dostać z tym do głowy. Na przeglądzie stwierdzono, że zawieszenie jest w b.dobrym stanie. Na pewno mogę stwierdzić, że nie występuje to zawsze (chyba praktycznie - co dziwne, tylko wtedy gdy auto trochę stało i jest "zimne"). Ma ktoś z Was jakieś podobne doświadczenia oraz zna rozwiązanie problemu?

U mnie też występuje taki sam objaw tylko że słychać to z przodu z prawej kolumny, zawiecho sprawdzone jest ok, prawdopodobnie to amortyzator jak był ponad 20 stopni to nie chrobotal teraz masakra ale nie wiem napewno że to amor tak stwierdził mechanior no i jak już dłużej jadę to przestaje

• 3 tygodnie później...

Witam!
U mnie nagle przestało trzeszczeć. Jest sucho i w miarę ciepło na zewnątrz. Jeżdżę codziennie tą samą drogą i po tych samych dziurach. u mechanika żadnego z tym nie byłem - dziwna sprawa :/