Gość donel Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam, Na początku lutego miałem nieprzyjemną przygodę, otóż podczas mrozu przymarzła mi odma i przez bagnet wyrzuciło mi cały olej. Oczywiście samochód (Astra H 1.4) trafił do warsztatu, czyszczenie odmy mycie silnika, wymiana oleju. Niby wszystko wróciło do normy. Ostatnimi czasy zauważyłem, że silnik podczas ruszania i przyspieszania chodzi głośniej, na luzie chodzi jak żyleta. Poza tym po dłuższej jeździe kiedy silnik jest nagrzany czuć z pod maski jakby przepalony olej. Wydaje mi się, że pozostałości oleju które nie zostały wyczyszczone po incydencie z odmą powinny już się wypalić, tymczasem w miejscach prezentowanych na zdjęciach wciąż mam ślady oleju. Proszę o pomoc i podpowiedź: 1. Skąd może być wyciek? 2. Co należałoby wyczyścić wymienić w sytuacji jak wyżej po zalaniu silnika olejem? 3. Czym może być spowodowana głośniejsza praca silnika? czy może wynikać to z dziury gdzieś w tłumiku? pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/51706-silnik-zalany-olejem-odma-g%C5%82o%C5%9Bna-praca/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi