Gość adrianCB Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam Wszystkich Klubowiczów. Posiadam już drugą Corsę C i mam pewien problem: Corsa C 1.2 16v 80KM, silnik z12xep, 2006, przebieg 71tys: - auto często trzeba kręcić przez 3-7 sek aby odpaliło, chociaż czesm pali od razu - od 1,5tys do 3 tyś obrotów słychać "buczenie", jakby turbina była - bez względu czy dodam 1/4 gazu czy cały auto przyśpiesza tak samo - wystrępują dziwne stuki i chrobotania w silniku Wymieniałem pompę wody, rolkę napinacza paska wielokilnowego, świece.. i dalej to samo. Błędów na kompie zero.... tylko nie można wejść w ustwienia szczegółowe ze względu na nieprawidłową prędkość na biegu jałoym.... Moja pierwsza diagnoza to rozrząd, albo wyciągnięty łąńćuch albo źle ustawiony. Moje pytanie brzmi, czy rozciągnięty albo źle ustwiony łańcuch może powodować powyższe usterki i czy można po zdjęciu pokrywy zaworów okręslić czy rozrząd jest ustawiony ok? A może ktoś ma inne propozycje? a może jakiś dorby mechanik w Łodzi? Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/51987-z12xep-trudny-rozruch-szumy-i-stuki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi