Gość Szalu Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Cześć wszystkim, Od niedawna jestem właścicielem Corsy C 1.7 CDTI i jestem na etapie wymiany felg. Mam w związku z tym pytanie. Obecne felgi 7Jx15 ET35 5x110 i opony 185/55 R15 spisują się.... fatalnie. Opony są nówki (choć wiem, że zbyt wąskie na tę felgę), ale zbyt szerokie felgi i niskie osadzenei powodują, ze auto strasznie myszkuje na koleinach i podczas hamowania na nierównej nawierzchni. Przy naszych drogach generalnie cięzko znaleźć miesjce, żeby auto jechało prosto po puszczeniu kierownicy. Raz leci w lewo, raz w prawo. Zawieszenie jest już całe zrobione, układ kierowniczy też ok, jak mówiłem opony nowe, zbieżność ok, więc zostały tylko felgi - no chyba, że ktoś z Was ma jakiś inny pomysł na przyczynę I tutaj pytanie, czy ktoś jeździ na felgach 6,5Jx16 i jeśli tak to z jakim ET oraz jak u niego/niej z prowadzeniem auta? Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/52134-corsa-c-17-cdti-problem-z-prowadzeniemwymiana-felg/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zieger Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 (edytowane) Cześć wszystkim, Od niedawna jestem właścicielem Corsy C 1.7 CDTI i jestem na etapie wymiany felg. Mam w związku z tym pytanie. Obecne felgi 7Jx15 ET35 5x110 i opony 185/55 R15 spisują się.... fatalnie. Opony są nówki (choć wiem, że zbyt wąskie na tę felgę), ale zbyt szerokie felgi i niskie osadzenei powodują, ze auto strasznie myszkuje na koleinach i podczas hamowania na nierównej nawierzchni. Przy naszych drogach generalnie cięzko znaleźć miesjce, żeby auto jechało prosto po puszczeniu kierownicy. Raz leci w lewo, raz w prawo. Zawieszenie jest już całe zrobione, układ kierowniczy też ok, jak mówiłem opony nowe, zbieżność ok, więc zostały tylko felgi - no chyba, że ktoś z Was ma jakiś inny pomysł na przyczynę I tutaj pytanie, czy ktoś jeździ na felgach 6,5Jx16 i jeśli tak to z jakim ET oraz jak u niego/niej z prowadzeniem auta? Pozdrawiam Ja przy tym silniku jeżdżę na 7 calach ET35 i opony 195/50/R16. Prowadzenie wyśmienite. Edytowane 18 Września 2012 przez Zieger   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/52134-corsa-c-17-cdti-problem-z-prowadzeniemwymiana-felg/#findComment-454435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi