Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Potrzebuję znaleźć zasilanie "po stacyjce" do zasilania świateł dzinnych które chcę zamontować w swojej astrze g 1,7 dti. Zależałoby mi na tym by wpiąć sie gdzieś pod maską w komorze silnika ponieważ nie chcę przeciskać się niewiadomo którędy do kabiny. Jeżeli macie jakiś pomysł gdzie można by znaleźć takie "bezpieczne" zasilanie w komorze silnikowe to pomóżcie. Z góry dzięki.

https://forum.opel24.com/topic/52257-zasilanie-do-pod%C5%82%C4%85czenia-%C5%9Bwiate%C5%82-dziennych-17-dti/

przy silniku bym sie jednak w nic nei wpinal bo moze to powodowac rozne bledy

poszukaj sobie w skrzynce pod bezpiecznikami

u ojca na przyklad zesmy podlaczyli pod grzanie siedzen (bo u neigo w aucie takowe nie wystepuje) a przepchniecie sie przez oryginalna przelotka z jednym kabelkiem to zaden problem

przy silniku bym sie jednak w nic nei wpinal bo moze to powodowac rozne bledy

poszukaj sobie w skrzynce pod bezpiecznikami

u ojca na przyklad zesmy podlaczyli pod grzanie siedzen (bo u neigo w aucie takowe nie wystepuje) a przepchniecie sie przez oryginalna przelotka z jednym kabelkiem to zaden problem

Niby tak ale mam wrażenie że przepchanie kabla do kabiny będzie jednak problemem ponieważ nie ma za bardzo jak, wszystko upchnięte iściśnięte na maxa. A te przekaźniki co sa koło silnika co to jest?? nie wpiął by się gdzieś tam???

Niby tak ale mam wrażenie że przepchanie kabla do kabiny będzie jednak problemem ponieważ nie ma za bardzo jak

nie miej wrazenia tylko to obejrz

z lewej strony idzei glowna wiazka elektryczna ktora prez gumowa prezlotka przechodzi z kabiyn do przedzialu silnika

bez problemu dolozysz tam jeszcze ten jeden kabel do tyhc swiatelek i od razu jestes przy skrzynce z bezpiecznikami w kabinie i jak podepniesz sie przez bezpiecznik (to mimo ze pobor pradu niski) masz jednak jakies zabezpieczenie

a tam w prezdziale silnika to wlasnie sa te przekazniki od pompy od swiec zaorych itd. - lepiej trzymaj sie od tego z daleka z jakimis dodatkowymi bajerami

Gość mietekforce

W kostce od radia idzie chyba niebieski kabelek +12 który daje napiecie po przekręceniu kuczyka, zawsze mozesz podpiąć się pod pozycyjne z przodu tylko wtedy chyba już nie spełniaja przepisów prawnych- patrz rozp. ministra infrastruktury.

mi też się nie chciało pchać z kablami przez ścianę grodziową i podłączyłem się pod filtr paliwa :) światła nie gasną, błędów nie ma

Gość mietekforce

Dodam jeszcze że ledy za 40zł czyli Chińskie G. wymagają uszczelnienia silikonem bo lubią wode łapać.

Dodam jeszcze że ledy za 40zł czyli Chińskie G. wymagają uszczelnienia silikonem bo lubią wode łapać.

No tak, tylko że pytam nie o radio nie o silikon a o napięcie w komorze silnika:-).

Gość tomekc16nz

poszukaj bezpiecznika od cygaretki (lub czegoś podobnego) i tam się podłącz i innego podłaczenia lepiej nie szukaj...chyba że masz oświtlenie komory silnika to ew tam można sie podpiąć

Edytowane przez tomekc16nz