Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję znaleźć zasilanie "po stacyjce" do zasilania świateł dzinnych które chcę zamontować w swojej astrze g 1,7 dti. Zależałoby mi na tym by wpiąć sie gdzieś pod maską w komorze silnika ponieważ nie chcę przeciskać się niewiadomo którędy do kabiny. Jeżeli macie jakiś pomysł gdzie można by znaleźć takie "bezpieczne" zasilanie w komorze silnikowe to pomóżcie.

równolegle do akumulatora jest takie brązowe, walcowe złącze. zdejmij osłonkę (od strony silnika) i wepnij się w czarny przewód. Jest to + "po stacyjce" zasilający włącznik wstecznego.

Gość pinio-78

równolegle do akumulatora jest takie brązowe, walcowe złącze. zdejmij osłonkę (od strony silnika) i wepnij się w czarny przewód. Jest to + "po stacyjce" zasilający włącznik wstecznego.

Przez kilka dni nie było mnie więc dopiero teraz odczytałem tego posta, jżeli tak jest to byłoby super, dziękuję za konkretną podpowiedź. Zrobiłeś może dzienne tak u siebie?, a dokładniej to gdzie poszukać tego kabla?, którą osłonę masz na myśli?

Przez kilka dni nie było mnie więc dopiero teraz odczytałem tego posta, jżeli tak jest to byłoby super, dziękuję za konkretną podpowiedź. Zrobiłeś może dzienne tak u siebie?, a dokładniej to gdzie poszukać tego kabla?, którą osłonę masz na myśli?

czy zrobiłem? - tak

którą osłonę? - to "brązowe" ma taką czarną osłonkę na dwa zaczepy...

Gość pinio-78

Ok, jak tylko przestanie padać deszcz otwieram maskę:-), dzisiaj lało u mnie cały dzień na maxa i zero możliwości było na grzebanie pod maską.

Słuchaj podepnę się tam gdzie i Ty, ale tak się zastanawiam teraz czy wsteczny nie jest przypadkiem załączany masą na wyłączniku na skrzyni a nie + ?????

• 7 lat później...
Gość Zetnktel
W dniu 15.05.2012 o 12:25, bodom napisał:

ciekawe komu pomogłem w szukaniu + "po stacyjce"?

U mnie na tym kabelku czarnym nie ma plusa. Ani bez zapłonu ani po zapłonie ani po alternatorze ani przy włączonych wstecznych

Edytowane przez Zetnktel