Gość mateogucio Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich. mam mały problem w piątek umyłem auto no myjce ciśnieniowej. wszystko zrobiłem jak należy.wsiadłem i pojechałem po wyschnięciu wody zwróciłem uwagę że powłoka lakieru ma dziwny kolor zacieki zmatowanie. pomyślałem że żle jest spłukany więc pojechałem znów umyci ale to nie dało skutku. u mnie no osiedlu otworzyli nową myjkę nazywa się pingwin i ma ona taki program jak mycie wstępne który urzyłem. własiciciel myjki twierdzi że to nie możliwe że to jego chemia zrobiła.może mi ktoś doradzić co z tym robić. czy zastosowanie wosku koloryzującego sonax odzyskam blask lakieru i po unyciu kolor znów nie zejdzie ?????????? w załączniku są zdjęcia samochodu z przed mycia i po myciu i takie jest całe auto tam gdzie było kiedyś malowane czyli zderzaki i o dziwo klamki i listwy to nie ruszyło lakieru. Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez mateogucio   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/52420-vectra-czerwona-zmatowia%C5%82-lakier-i-dziwne-zacieki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michu93 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 moim zdaniem to definitywnie wina chemii używanej na tej myjni. porozmawiaj jeszcze raz z właścicielem, spróbuj "odzyskać" lakier - niech zapłaci albo np. w połowie za odnowienie lakieru. spróbuj któryś element z boku przetrzeć płynem do szyb - ale nie taki z biedronki. zobaczysz czy schodzą te zacieki. jak schodzą to wilgotną szmatką przetrzyj całe auto, później przepoleruj sonaxem np, i zabezpiecz to woskiem. I nigdy więcej nie jedź na tą myjkę.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/52420-vectra-czerwona-zmatowia%C5%82-lakier-i-dziwne-zacieki/#findComment-441642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateogucio Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 moim zdaniem to definitywnie wina chemii używanej na tej myjni. porozmawiaj jeszcze raz z właścicielem, spróbuj "odzyskać" lakier - niech zapłaci albo np. w połowie za odnowienie lakieru. spróbuj któryś element z boku przetrzeć płynem do szyb - ale nie taki z biedronki. zobaczysz czy schodzą te zacieki. jak schodzą to wilgotną szmatką przetrzyj całe auto, później przepoleruj sonaxem np, i zabezpiecz to woskiem. I nigdy więcej nie jedź na tą myjkę. dzięki za doradzenie gadałem z facetem a on mi na to że mogę go zaskarżyć do sądu. bo on ma homologacje i certyfikaty na te produkty więc będzie ciężka sprawa. 2 tygodnie temu przejechałem vectre sonaxem koloryzującym i był dobry efekt ale niestety po umyciu zrobiło się to samo. tydzień temu polorowałem auto pasta tempo i efekt jest super wszystko zeszło i autko wygląda super. moim zdanie ta chemia co on ma na tej myjce po prostu nie współgrała z sonaxem i po spłókaniu zimną wodą powstały te zacieki. jeszcze raz dzięki za odp. trzymaj się.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/52420-vectra-czerwona-zmatowia%C5%82-lakier-i-dziwne-zacieki/#findComment-442921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi