Gość Adams0 Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem tu nowy zacząłem szukać coś na ten temat i trafiłem na was. Mam ten sam problem vivaro 1.9/ 100KM auto zapala i chodzi normalnie ma moc ale ja dodaje gazu to przy obrotach 1800- 2400 zaczyna nim szarpać i wtedy auto kopci na szaro/niebiesko przekroczy 2400 i ustaje kopcenie. Myślałem że to zaworek podciśnienia turbo wymieniłem na nowy pierburga i nie pomogło. Czujnik na listwie wtryskowej podmieniałem nic nie dało ale nie wiem czy był dobry bo kumpel który mi pożyczył nie był pewny - więc muszę to jeszcze raz sprawdzić. A kolega HS4C rozwiązał problem ? Może jeszcze ktoś miał taki przypadek i pomoże ?? Edytowane 6 Listopada 2021 przez Adams0   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/53248-vivaro-19-cdti-szarpie-i-kopci/page/2/#findComment-741949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi