Gość Kedziorek4 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witam, zamontowałem dwa zagłówki z wbudowanymi odtwarzaczami DVD-LCD do mojego auta. Wrzeciągnąłem kabelki zasilające LCD (zasilanie LCD na napięcie stałe 12V) pod środkowym panelem i wyciagnąłem je przez otwór od panelu zapalniczki. Wstępnie chciałem zailanie LCD podłączyć bezpośrednio do styków zasilania zapalniczki ale spaliło mi bezpieczniki w kostkach zagłówków. Mam pytanie: Jak najlepiej podłączyć zasilanie do zagłówków LCD? Gdzie do jakiego gniazda lub urządzenia? W panelu zapalniczki, po jej demontażu, od środka są dwa kwadratowe gniazda - kostki 5 stykowe (zielona i czarna). Można je wyjąć z panelu bo nie są do niczego podłączone - takie wolne dwa styki. Od czego one mogą być (podgrzewanie siedzeń a może elektryka w fotelach - moje auto nie ma tego w wyposażeniu) i jakie bezpieczniki odpowiadają za te styki. Może LCD powinienem podłączyć do jednego z tych styków?? Dzięki za pomoc, Kedziorek   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/53864-pod%C5%82%C4%85czenie-zag%C5%82%C3%B3wk%C3%B3w-z-ekranami-lcd/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Wstępnie chciałem zailanie LCD podłączyć bezpośrednio do styków zasilania zapalniczki ale spaliło mi bezpieczniki w kostkach zagłówków. Może pomyliłeś biegunowość. Nie wiem jak to jest w Corsie ale u mnie dla przykładu jest instalacja do podgrzewanych foteli. Zakładając włącznik grzania foteli i uzupełniając o odpowiedni bezpiecznik mam zasilanie bezpośrednio pod fotelami. Zerknij ile masz wtyczek pod fotelami. Może masz podobną możliwość.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/53864-pod%C5%82%C4%85czenie-zag%C5%82%C3%B3wk%C3%B3w-z-ekranami-lcd/#findComment-446121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi