Gość maciej.m Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 witam wszystkich, wczoraj po ulewie wracałem autem po ogromnych kałużach na drodze, później na wieczór auto też dobrze jeździło. Dziś odpalę to po około 5 min wskakują mi na luzie obroty na aż 5 tyś i wyżej by chyba szło jeszcze, muszę wrzucić bieg i jechać to obroty spadają (ale i tak dziwna praca silnika), a na światłach lub w korku wyłączyć silnik. Co ciekawe jak wyłączę auto na krótko i ponownie odpalę to przez pierwsze 5 min obroty normalne 800-1000, później masakra. Próbowałem odczytać kod błędu, ale po wpięciu drucika gaśnie mi kontrolka check i już się nie zapala. Myślałem o silniczku krokowym, ale po odpaleniu auta od razu by wchodził w ogromne obroty, w czym problem pomóżcie? Czy da się coś samemu zrobić by normalnie dojechać do mechanika?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54155-ogromne-obroty-na-luzie-auto-jecha%C5%82o-po-ka%C5%82u%C5%BCach/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi