Skocz do zawartości

Astra III 1,9 CDTI 100KM z dpf spalanie i przeróbka na 120KM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majkelos1988

Witam

Od 2óch lat jestem użytkownikiem astry III 1.9Cdti z silnikiem 100KM wersja kombi rok 2007 przebieg 113tys

autko sprowadzone z nimiec

mam pytanie do uzytkownikó odnośnie spalania tego autka u mnie na komputerze w cyklu miasto/trasa 60/40 od 7,4 do 8,1 czy to duzo?

widziałem że u kumpla w takim autku tylko że 120KM spalanie jest mniejsze o ok 2litry czy jest to jakiś problem?? ze tyle pali gdzie szukać przyczyny

Dodatkowo mam pytanie czy przerabiał juz ktoś to auto na wersje 120KM na jakiej zasadzie dokonuje się podkręcenia mocy i jakie są koszty

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/54354-astra-iii-19-cdti-100km-z-dpf-spalanie-i-przer%C3%B3bka-na-120km/

Jakie odcinki pokonujesz w mieście ? Jeździsz z klimą ? Z jakimi prędkościami ? Jeśli chcesz podnieść moc to od razu raczej musisz usunąć DPF. Koszt to chyba tak około 1500 zł w dobrym zakładzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności