Skocz do zawartości

Zwyzka spalania

Rekomendowane odpowiedzi

wrescie podjechalem do mechanika i oto co mi powiedzial:

*silnik nieslychac zeby cos stukalo i chodzi rowno i raczej nic zlego sie tam niedzieje

*za duzo dwutlenku wegla sie wydostaje z rury wydechowej(znacznie za duzo)

*chce go wziasc na dokladne badanie komputerem a podejrzewa sonde albo przeplywomierz ale stawia bardziej na to drugie a jakby zadne z nich to chcialby rozebrac silnik ale powiedzial ze jesli mialby byc pierscienie lub zawory to lepiej sie w to niebawic tylko kupic jakis inny silnik w dobrym stanie bo jest tego wmiare duzo i sa calkiem niezle bo nawet jesli by zrobil to niedaje gwarancji ze to pochodzi dluzej jesli wogole pochodzi troche :)

no wiec tak sie sytuacja przedstawia i czekam na czas po swietach bo teraz czasu niema i taka mala chwila niepewnosci...........

dzieki wszystkim za udzielona pomoc i jak juz bede wiedzial co jak sie rozstrzygnelo to dam znac ???

:idea::roll:???

[ Dodano: Pią Lis 09, 2007 22:31 ]

a wiec postaram sie Wam powiedziec w skrocie co powiedzial mi mechanik po paru wizytach:

*sonda i przeplywomierz dziala poprawnie

*zawory i pierscienie tez sa raczej dobre a pozatym niemaja zadnego wplywu na spalanie wedlug niego

*wymienilem swiece bo moze zle spalaly ale raczej to niepomoze.........

*dzwonil do znajomego ktory pracuje w serwisie opla i powiedzial mu tak:"jezeli koles przyjezdza i mowi ze pali mu dyche przy takim silniku 1.8 lub 2.0 z takim rocznikiem 96 i przebiegiem okolo 170tys to oni biora ten samochod pogrzebia przy nim i nic nienaprawiaja bo wszystko jest w porzadku a ze wzgledu na eksploatacje moze on tyle palic, no chyba ze koles jest kasiasty to wymieniaja wtedy wtryskiwacze(200zl jeden a sa 4) klapke(chyba)pod wtryskiwacze, filtr paliwa, pompke paliwowa i to sie gdzies tak zamyka w granicach okolo 1,7tys za czesci plus robocizna i niedaja na to zadnej gwarancji ze bedzie palil mniej bo moze palic tyle samo...........

to byloby na tyle i powiedzial mi tylko:rob to ale to bez sensu albo zaloz sobie poprostu gaz................. czyli jednym slowem jestem w punkcie bez wyjscia :)

dzieki wszystkim za porady

Pozdrawiam Serdecznie

https://forum.opel24.com/topic/5442-zwyzka-spalania/page/2/#findComment-308717