Gość Anonymous Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Stawiam na walnięty przepływomierz .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/5442-zwyzka-spalania/page/2/#findComment-309465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 wrescie podjechalem do mechanika i oto co mi powiedzial: *silnik nieslychac zeby cos stukalo i chodzi rowno i raczej nic zlego sie tam niedzieje *za duzo dwutlenku wegla sie wydostaje z rury wydechowej(znacznie za duzo) *chce go wziasc na dokladne badanie komputerem a podejrzewa sonde albo przeplywomierz ale stawia bardziej na to drugie a jakby zadne z nich to chcialby rozebrac silnik ale powiedzial ze jesli mialby byc pierscienie lub zawory to lepiej sie w to niebawic tylko kupic jakis inny silnik w dobrym stanie bo jest tego wmiare duzo i sa calkiem niezle bo nawet jesli by zrobil to niedaje gwarancji ze to pochodzi dluzej jesli wogole pochodzi troche no wiec tak sie sytuacja przedstawia i czekam na czas po swietach bo teraz czasu niema i taka mala chwila niepewnosci........... dzieki wszystkim za udzielona pomoc i jak juz bede wiedzial co jak sie rozstrzygnelo to dam znac [ Dodano: Pią Lis 09, 2007 22:31 ] a wiec postaram sie Wam powiedziec w skrocie co powiedzial mi mechanik po paru wizytach: *sonda i przeplywomierz dziala poprawnie *zawory i pierscienie tez sa raczej dobre a pozatym niemaja zadnego wplywu na spalanie wedlug niego *wymienilem swiece bo moze zle spalaly ale raczej to niepomoze......... *dzwonil do znajomego ktory pracuje w serwisie opla i powiedzial mu tak:"jezeli koles przyjezdza i mowi ze pali mu dyche przy takim silniku 1.8 lub 2.0 z takim rocznikiem 96 i przebiegiem okolo 170tys to oni biora ten samochod pogrzebia przy nim i nic nienaprawiaja bo wszystko jest w porzadku a ze wzgledu na eksploatacje moze on tyle palic, no chyba ze koles jest kasiasty to wymieniaja wtedy wtryskiwacze(200zl jeden a sa 4) klapke(chyba)pod wtryskiwacze, filtr paliwa, pompke paliwowa i to sie gdzies tak zamyka w granicach okolo 1,7tys za czesci plus robocizna i niedaja na to zadnej gwarancji ze bedzie palil mniej bo moze palic tyle samo........... to byloby na tyle i powiedzial mi tylko:rob to ale to bez sensu albo zaloz sobie poprostu gaz................. czyli jednym slowem jestem w punkcie bez wyjscia dzieki wszystkim za porady Pozdrawiam Serdecznie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/5442-zwyzka-spalania/page/2/#findComment-308717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi