Gość Jeremy Łałson Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Witam wszystkich, Ostatnio mam pasmo niepowodzeń w eksploatacji mojej Viki. Otóż mam kilka probelów elektrycznych. Kilka tygodni temu po wymianie chłodnicy klimy zepsuł mi się przełącznik świateł. Nie działają mi halogeny, i światło przeciwmgłowe tylne. Nie mam możliwości zmiany pozycji świateł tj z postojowych na mijania i na pozycję zero oraz auto. Serwis tłumaczy, że wyłącznik jest spalony. Ale wg mnie Panowie z ASO chcą kolejnego jelenia aby nabić sobię kasę. Po stwierdzeniu awarii zauważyłem również, że nie działa sryskiwacz reflektorów przednich. Czy ma to jakiś związek z uszkodzony przełącznikiem. Kolejnym problemem, który mnie męczy to działające lub nie działajęce podświetlenie sterowania nawiewem, temperaturą i klimą. Czasem bywa tak, że jak drzwi mam dłużej otwarte to podświetlenie nie działa na całym panelu tylko na desce rozdzielcze a wcale nie świeci na panelu sterowania klimą i temp. Samochód był podpięty pod komputer i zero błędów. Czy sprawa wyłącznika świateł wymaga jego wymiany na nowy czy nadaje się on do naprawy? Dodam że mam ksenony skrętne. Podświetlenie tego wyłącznika jak również sterowania szybami z lewej strony też nie działa. Chciałbym mieć to wszystko działające ale nie z pomocą Panów z ASO. Na jaki koszt się nastawić? Albo co mógłbym zrobić sam. Mój Opel to Vectra C 1.9 CDTI GTS 120 KM rok 2006 Dzięki za pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Opli. Edytowane 24 Lipca 2012 przez Jeremy Łałson   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/54596-problem-z-elektryk%C4%85-pod%C5%9Bwietlanie-palnelu-strownia-klimy-uszkodzony-prze%C5%82%C4%85cznik-%C5%9Bwiate%C5%82-i-nie-dzia%C5%82ajace-spryskiwacze-reflektor%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi